Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hundeballade


Beskrivelse


De 12-årige veninder Ane og Tammy fortæller på skift om deres hverdag og drømme. Ane ønsker at finde det rette mål for en forelskelse, mens Tammy kæmper for at beholde sin mormors uvorne hund Flicka.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2012

af

af

Ulla Møller

d. 15. mar. 2012

De 10-13-årige piger, de såkaldte "tweens", der kan lide at læse en bog om en pigeflok, der ligner dem selv og deres veninder. At bogen er femte del i en serie, gør ikke fornøjelsen mindre, og det vil være let at formidle hele serien til læsere i målgruppen, hvis ikke de allerede kender den.

Den 25-årige forfatter har allerede et større forfatterskab for børn og unge bag sig. I denne sjette og næstsidste bog i serien Veninder for altid er fortællingen på skift lagt i munden på drengepigen Tammy og sportspigen Ane. Tammy kæmper for at få lov til beholde sin mormors hund Flicka, mens Ane er mest optaget af drenge og har mange spekulationer omkring, hvem hun kan blive kæreste med. Ji og Jose er bipersoner, og omkring de fire veninder grupperer sig både drenge og piger fra skole og sportsklub. Miljøet er jordnært og hverdagsrealistisk, og trods kliker fungerer pigernes klasse fint. Bogen giver et godt indblik i, hvordan piger i den alder udvikler sig i forskellig retning og får forskellige interesser, og selv om de nok vil være veninder for evigt, fornemmer man også, at deres veje inden længe vil skilles.

Serien om de fire piger minder meget om serien Dem fra sjette, andre bøger, der giver en troværdig skildring af denne aldersgruppe er Mette Finderups bøger om Emmy og Gahrtons bøger om Rosa.

En vellykket sekser i en serie, der rammer en flok 10-13-årige pigebørn og deres drømme på kornet og som samtidig tager pigerne alvorligt.