Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hundemorderen


Beskrivelse


Krimi. Byens hunde bliver myrdet en efter en. Hvem kan dog hade hunde så meget?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2012

af

af

Mads Overmark

d. 7. feb. 2012

Bogen kan anvendes til svage læsere i 5.-7. klasse særligt med henblik på indholdslæsningen. Den kan også bruges af andre børn, fra 11-13 år, enten til fritidslæsning eller som en del af et arbejde med krimigenren.

En udgivelse i den omfattende serie karakteriseret af dramatiske fortællinger og mindre pæne forsider. Fem hunde myrdes på forskellig vis, og det bliver betjent Larsens opgave at finde morderen. Læseren følger ham, mens han søger blandt de lokale tosser: "Soldaten", en veteran, der lever i skoven og skyder efter indtrængende, "Tosse-Tom", en falleret landmand og "Skrot-Jens", der har hugget hovedet af en hund og såret en pige med en bajonet. Han møder også smukke Inge, som han brænder varm på. Fortællingen tager med jævne mellemrum en afstikker til et par af de børn, der har mistet en hund. Dyretemaet er velvalgt til målgruppen, og handlingen flyder derudaf. Bogen vil meget på relativt få sider, og den svage læser får brug for en voksen til at holde rede på handlingen. Sprog og sværhed bør ikke give anledning til problemer.

Der er mange krimier til børn, men i modsætning til denne, er det med børn eller sære væsner som detektiver. Den voksne synsvinkel er en sjældenhed.

God underholdning til målgruppen. Dyretemaet vil appellere til mange læsere.