Bøger / skønlitteratur / roman

Hundene


Beskrivelse


I en by med et nedlagt færgeleje lever blandt andre en lille gruppe teenagere, som drukner den stille og hårde hverdag med øl og snaps. Fremtiden er der ikke nogen af dem, der tør tænke på.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2013

af

af

Stine Grabas

d. 6. feb. 2013

Fin lille historie, som finder sine læsere i dem, som holder af en stilfærdig men barsk roman. Bogens flotte forside og bagsidetekst formidler sig selv. Selv om den handler om en håndfuld teenagere, er bogen her henvendt til den voksne læser.

Svensk country noir om en lille gruppe teenagere i 1980'ernes Nordsverige. Byen, som en gang var et færgeleje, er nu en by, som man blot kører igennem. De unge menneskers yndlingsaversion er at drikke, enten i det lille sommerhus, på dansepladsen eller på deres hemmelige plads under broen. Her lever de deres eget liv uden forældrenes indblanding, som i øvrigt enten er psykotiske eller bare ældgamle og som derfor ingen ide har om, hvad de foretager sig. Nilsson skriver godt, og han formår at give teenagerne liv og enkle håb i deres ellers stillestående og ensomme hverdagsliv. Dette er hans første oversættelse til dansk og er første del i en planlagt trilogi.

Svært at finde noget som indeholder samme emne og stemning. Niemi kunne være et bud dog uden den humoristiske vinkel. Alternativt børnebogen Tynd is af Mikael Engström.

Fin, lille, barsk, men rørende debut om en flok teenageres gøren og laden i 1980'ernes Nordsverige. Hurtigt læst, men den sætter sine spor. Første del af en planlagt trilogi. Kan varmt anbefales til den lidt smallere kræsne læser.


litteratursiden.dk

d. 18. mar. 2013

af

af

Lars Hune

d. 18. mar. 2013

Kort og kontant roman om teenageliv i fattigfirsernes udkantssverige er et dygtigt litterært kammerspil i mol. En sommerweekend i det myggeplagede nordligste Sverige. Et sted ingen kan holde ud at vær...


Berlingske tidende

d. 2. mar. 2013

af

af

Jørgen Johansen

d. 2. mar. 2013


Jyllands-posten

d. 16. mar. 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 16. mar. 2013


Kristeligt dagblad

d. 8. apr. 2013

af

af

Mai Misfeldt

d. 8. apr. 2013


Information

d. 22. feb. 2013

af

af

Torben Brostrøm

d. 22. feb. 2013


Standart

Årg. 27, nr. 2 (2013)

af

af

Henrik Varmark

Årg. 27, nr. 2 (2013)