Bøger / skønlitteratur / roman

Hundens ører


Beskrivelse


På sin 56 års fødselsdag får Eva en dagbog. Langsomt skriver hun historien om sin fortid med en afvisende mor i 1950'ernes og 1960'ernes Stockholm og om de hemmeligheder, der skjuler sig i fortidens skygger og truer med at afsløre den sandhed, hun længe har skjult.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 22. sep. 2008

"Jeg var syv år, da jeg besluttede mig for at slå min mor ihjel, men jeg nåede at fylde sytten, før beslutningen kunne sættes i værk." Med disse ord brager svenske Maria Ernestam ind på den danske bogscene med en roman, der har toppet bestsellerlisterne i Sverige. Til læserne af svenske krimier og til læserne af psykologiske romaner.

"Hundens ører er en makaber og neglebidende historie om forholdet mellem en mor og en datter. En overraskende og utraditionel spændingsroman, der fuldstændig tager vejret fra en." (bagsiden). Forfatterens sprog er en nydelse, hendes plot sort og hendes personer troværdige. I Hundens ører ser Eva tilbage på et liv med en mor, hun efterhånden kommer til at hade. Et liv med hemmeligheder, der langsomt afsløres. Forsidens foto af en buket blodbestænkede roser og bagsidens tekst danner rammen om en ny, god, svensk krimi.

Læsere af svenske krimiforfattere som Camilla Läckberg og Lisa Marklund og af mørke, skumle krimier som Denis Mina vil gribe denne anmelderroste roman, der er forfatterens første på dansk. Filmatisering er planlagt.

Nyt bud på en god, stærk og dyster svensk krimi af en forfatter, der hermed debuterer på dansk. Kuldskær roman om Eva, der langsomt skriver sig ind på sin fortid med en dominerende, afvisende mor, hvis handlinger har tragiske konsekvenser. Til krimilæsere bredt, til læsere af svenske krimier, krimier af kvindelige forfattere og dystre krimier specifikt.


litteratursiden.dk

d. 1. feb. 2010

af

af

Marit Haugaard

d. 1. feb. 2010

Da Eva er syv år, beslutter hun at myrde sin mor - ti år senere gør hun alvor af det. Psykologisk drama om kærlighed og svigt. De fleste af os har på et tidspunkt ønsket vore mødre døde, de færreste h...


Weekendavisen

d. 17. okt. 2008

af

af

Leonora Christina Skov

d. 17. okt. 2008


Berlingske tidende

d. 26. sep. 2008

af

af

Mai Misfeldt

d. 26. sep. 2008


Politiken

d. 16. sep. 2008

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 16. sep. 2008