Bøger / faglitteratur

Hundesprog : hund & hvalp i harmoni


Beskrivelse


Om hvorfor hunde opfører sig som de gør og hvad man kan gøre hvis hunden f.eks. trækker, hilser voldsomt, ikke kan være alene hjemme eller udviser anden problemadfærd. Det er et spørgsmål om nogle simple signaler til hunden på den eget sprog, der får den til selv at vælge den gode opførsel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2012

af

af

Søren Møller

d. 6. nov. 2012

For hundejere, der søger råd om hundens pasning og især opdragelse.

Hunde stammer fra ulve og har bevaret mange af disse dyrs instinkter og adfærdsmønstre. Blandt andet ulvenes flokadfærd. Forfatteren anbefaler, at hundeejere meget tydeligt gør sig til flokkens anfører over for hunden. Hun beskriver hunde, der har problemer med at være alene, eller er agressive, hyperaktive, har tvangshandlinger eller angst for fyrværkeri m.m. Og hun anviser nogle øvelser og belyser nogle af tingene med eksempel-historier om hunde, som hun selv har hjulpet ud af dårlige vaner. Illustreret med 2 sort-hvide fotos.

Der er flere forfattere af hundebøger, der bygger deres teorier og praksis på forskning i hundes og ulves oprindelige adfærd. Bl.a. Roger Abrantes og Anders Hallgren. Men forfatterne kan alligevel have mange forskellige metoder. Karina Rasmussen bygger sin viden og praksis på den engelske forfatter Jan Fennell, der har skrevet Hundelytteren, 2002, og Hundelytteren i praksis, 2004, og Hundens bedste ven, 2005. Herværende bog kan læses som et supplement til disse.

En lille bog om at opdrage en hund, sådan at man som ejeren gør sig selv til flokkens anfører, og optræder på en måde, som efterligner hundens naturlige signaler.