Bøger / skønlitteratur / roman

Hungerhjerte


Beskrivelse


Selvbiografisk roman om personlighedsforstyrrelsen borderline. Karens psykiske sygdom eskalerer og hun bliver indlagt på et psykiatrisk center. Med klip til barndomshjemmet i 1970'erne fortælles om at være i terapi.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2018

af

af

Birgit Sloth

d. 17. aug. 2018

Autofiktiv roman om psykisk sygdom. Fortællingen om Karens opvækst og voksne liv med en personlighedsforstyrrelse er for alle læsere af ny dansk litteratur og særligt for læsere med interesse for psykisk sygdom.

Karens personlighedsforstyrrelse eskalerer. Hun bliver indlagt på et psykiatrisk center, hvor hun får diagnosen "borderline" og kommer i behandling. Over et par år fortælles i nedslag om hendes liv som forfatter, oversætter, og mor samt om forholdet til kærester, mens der krydsklippes til episoder fra opvæksten i Sønder Vilstrup ved Kolding i 1970'erne. Karen Fastrup har tidligere skrevet fem romaner, senest Udfordringen, der er en erotisk roman.

En intens og gribende psykologisk roman om at leve med en personlighedsforstyrrelse og lære at håndtere angst. Kærlighed og sex er også en væsentlig del af Karens liv. Romanen fremtræder med en ægthed, der gør indtryk, men som også rummer en distance, så den ikke bliver privat. Romanen er et stærkt bidrag til "syg" litteratur.

Det sultne hjerteSom omUlvekvinten er en fagbog, hvor borderline-ramte fortæller om at leve med diagnosen. I romanen Som om trækkes der ligeledes tråde fra barndommen til et familieliv påvirket af psykisk sygdom. Ulvekvinten er en skønlitterær fortælling om en depressiv kvinde set fra sønnen og en venindes vinkel. I begge romaner spiller kærligheden også en væsentlig rolleDet sultne hjerte er en fagbog, hvor borderline-ramte fortæller om at leve med diagnosen. I romanen trækkes der ligeledes tråde fra barndommen til et familieliv påvirket af psykisk sygdom. Ulvekvinten er en skønlitterær fortælling om en depressiv kvinde set fra sønnen og en venindes vinkel. I begge romaner spiller kærligheden også en væsentlig rolleDet sultne hjerte er en fagbog, hvor borderline-ramte fortæller om at leve med diagnosen. I romanen Som om trækkes der ligeledes tråde fra barndommen til et familieliv påvirket af psykisk sygdom. er en skønlitterær fortælling om en depressiv kvinde set fra sønnen og en venindes vinkel. I begge romaner spiller kærligheden også en væsentlig rolle.


litteratursiden.dk

d. 13. sep. 2018

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 13. sep. 2018

Autofiktiv roman om at blive diagnosticeret med borderline og om at eftertragte nærvær og kærlighed er hjerteskærende læsning. Den autofiktive genre stortrives i disse år, og mange forfattere behandl...


Ugeskrift for læger [online]

d. 10. dec. 2018

af

af

Anne Lindhardt (f. 1946-04-10)

d. 10. dec. 2018


Kristeligt dagblad

d. 5. okt. 2018

af

af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 5. okt. 2018


Politiken

d. 18. sep. 2018

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 18. sep. 2018


Information

d. 14. sep. 2018

af

af

Lone Nikolajsen

d. 14. sep. 2018


Weekendavisen

d. 14. sep. 2018

af

af

Linea Maja Ernst

d. 14. sep. 2018


Standart

Årg. 33 nr. 2 (2019)

af

af

Marie Lauritzen

Årg. 33 nr. 2 (2019)