Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hurra for Alfons Åbergs far!


Beskrivelse


Billedbog. Alfons Åberg har problemer med fars fødselsdagsgave, for far ønsker sig kun et artigt barn eller ingenting. Men så får Mille en god ide.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Efter de to pædagogiske iagttagelsesbøger, Alle mulige slags Alfons og Grimasser med Alfons (Gyldendal 1993) er Alfons Åberg igen på banen i en rigtig historie. Det er fars fødselsdag, ogAlfons store problem er, at han ikke ønsker sig noget -det skulle da lige være et artigt barn. Både faster Fiffi, farmor, Viktor og Mille må hjælpe Alfons, og det bliver i sandhed en rigtigfødselsdag med lagkage og store pakker. Og far får naturligvis lige, hvad han ønskede sig. Herligt overraskende både for far og for læserne. Stilen er velkendt: kort, knap og underfundig, både itekst og billede, så bogen lever helt op til forgængerne i den efterhånden klassiske serie.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 18. dec. 2018

Denne gang er det Alfons Åbergs far, der har fødselsdag, og Alfons har store problemer med at blive taget alvorligt i overvejelserne om fars fødselsdagsgave. Han ønsker sig dels 'ingenting'dels et 'artigt barn'. Men venner er gode at have, og det er Mille, der får den gode ide at tage far på ordet. Han får en kasse med ingenting og en kasse med Alfons. 1 tillægsgave får han desudenet fint askebæger til piben - lavet af Alfons selv. Gunilla Bergström er som altid 100 procent på børnenes side. Irritationen og ærgrelsen over ikke at blive taget alvorligt, når man nu virkeligbekymrer sig og spekulerer over gaver og ønsker, er fint fremstillet med de enkle virkemidler. Illustrationsteknikken er den velkendte collagestil - stregtegninger og papirudklip i harmoniskblanding. Atter en kærlig bog om Alfons og hans venner - denne gang aldersmæssigt i den lette ende. Fra 3 år.