Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Hurtige hænder


Beskrivelse


"Hurtige hænder. Hurtige fødder" - linket bliver delt fra mobil til mobil - igen og igen. Jeg ser mig selv på skærmen. Sammen med Malte. Vi har sex i et telt på Roskilde. En strøm af beskeder vælter ind. Pling, pling, pling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 20. mar. 2020

"Hurtige hænder" - et link bliver delt fra mobil til mobil. Jeg ser mig selv på skærmen. Vi har sex i et telt på Roskilde. En strøm af beskeder vælter ind. Let at læse fra 8. kl.

Historien handler om et ungt par, der mødes under en koncert på Roskilde. Det ender med at dreje sig om digitale sexkrænkelser. Thea står megafuld og synger med på bandet The Minds Of 99's sang "Hurtige hænder. Hurtige fødder". Bag hende står Malte, og de finder hurtig rytmen sammen. Uden at kunne overskue hvor veninden befinder sig, og uden helt at vide, hvor hun efter koncerten bliver ført hen, har hun sex med Malte. Efterfølgende, midt i en time en ganske almindelig skoledag, modtager Thea et link til en video. En video, der viser hende og Malte, der har sex i teltet på festivalen. Hun får et kæmpechok. Beskederne vælter ind, og der er ikke sparet på hverken delinger eller kommentarer. Det går ikke kun ud over Thea og Malte. Lillebroren har også modtaget linket. Omslaget viser solen, der går ned bag Orange Scene.

Højaktuel bog om krænkelser, der realistisk bliver beskrevet i denne velfortalte historie. Teksten fra "Hurtige hænder" danner inspiration. Bogen er let at læse og har et nutidigt og ungt sprog. Bogen hører til Hip 10, lix 9 og omhandler vigtige problematikker om digital mobning for unge.

Med lignende indhold FestivalDelt. I "Hurtige hænder" er der en henvisning til Delt, som alle skoler har modtagetMed lignende indhold Festival. I "Hurtige hænder" er der en henvisning til , som alle skoler har modtaget.