Bøger / faglitteratur til børn

Hurtigere, højere, stærkere : om OL før og nu


Beskrivelse


Der fortælles om OL's historie og det første OL i Grækenland, om højdepunkter og rekorder og om vinter-, sommer- og handicap-OL.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. okt. 2011

Bogen henvender sig til børn mellem 10 og 14 år og er velegnet både til fritidslæsning for sportsinteresserede børn eller til anvendelse ved faglige læsekurser eller tværfaglige forløb. Det er en velskrevet fagbog, som tager udgangspunkt i de mange danske succesoplevelser ved OL, og som opfylder de danskfaglige krav til en god fagbog for elever på mellemtrinnet.

Læseren føres på en rejse gennem de olympiske leges historie og udviklingen frem til nu. Rejsen er krydret med nogle af de mange gode fortællinger som OL indeholder, men det er ikke kun det sportslige plan som omtales. Læseren tages også med bag kulisserne til kampene om OL-værtskaber, bestikkelsesager, dopingproblematikker, racismeproblematikker mv. Forfatterne kommer godt rundt om OL på godt og ondt og giver et godt indblik i en sportslig begivenhed, som er meget mere end bare sport. Sprogligt er bogen forholdsvis letlæst. Teksten er sat i overskuelige spalter og med korte, overskuelige afsnit, som fremmer læsningen.

Der udgives sjældent bøger for børn om Olympiske Lege. Der findes dog OL - sport og drama, 2004 i serien De store fagbøger, som kan anbefales.

Velskrevet fagbog med den ekstra kvalitet, at fokus er på danskernes præstationer under OL. Næste OL afholdes i 2012, så bogen er også en aktuel udgivelse om en meget snarlig begivenhed, som der udgives meget få bøger for børn om. Det er derfor meget oplagt at opdatere bibliotekets eventuelle samling af gamle bøger om emnet med denne udgivelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. feb. 2012

af

af

Jens Giehm Mikkelsen

d. 27. feb. 2012


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 1 (2012)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 65, nr. 1 (2012)