Bøger / faglitteratur til børn

Husdyr


Beskrivelse


Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Inge Lykke

d. 28. nov. 2011

Til den første selvstændige faglige læsning fra 8 år.

Endnu en titel i den efterhånden kendte serie. Denne udgave handler om heste, grise, køer, får og høns. Først en kort introduktion om, at alle tamme dyr oprindeligt var vilde og en forklaring på, hvad et husdyr er set i forhold til et kæledyr. Derefter følger to fotosider og to tekstsider om hver af de fem husdyr, og til sidst lidt om andre husdyr, vi kan have i Danmark og andre steder i verden. Bogen lægger afstand til idyllen om "Jeg en gård mig bygge vil", og fortæller i stedet om, hvordan moderne kød-, mælke- og osteproduktion finder sted, og at mange af de æg, som sælges i butikkerne, er lagt af burhøns. De store helsides fotos fortæller historier om, at der også findes frilandsgrise, køer, får og høns på græs. På forsiden et foto af to køer.

Det er nærliggende at sammenligne med Første fakta-serien. I den serie findes bøger om hvert af de omtalte husdyr, ganske vist med en lidt lavere lix.

Bogen præsenterer en oversigt over de mest almindelige husdyr i Danmark. Det er mange dyr på få sider. En bog hvis formål først og fremmest er træning af den første faglige læsning.