Bøger / skønlitteratur / roman

Husdyret


Beskrivelse


Krimi. Politibetjenten Malin vender tilbage til barndomsbyen for at opklare en gammel mordsag. Snart sker der et nyt mord, en politikollega forsvinder og en anden kollega bliver fundet i skoven med hukommelsestab.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2018

af

af

Stine Grabas

d. 17. apr. 2018

Politibetjenten Malin vender tilbage til barndomsbyen for at opklare en gammel mordsag. Snart sker der et nyt mord, en politikollega forsvinder og en anden kollega bliver fundet i skoven med hukommelsestab. For alle krimielskere.

Malin finder som teenager et lig af en lille pige og sagen bliver aldrig opklaret. Mange år senere vender Malin tilbage til barndomsbyen Ormberg som politibetjent for at opklare den gamle sag. Hun får hjælp af kolleger fra Stockholm, den ene forsvinder en aften sporløst. Snart finder et nyt mord sted. Den unge knægt, Jake, finder en dagbog i skoven, som indeholder mange hemmeligheder om byens lokale indbyggere og om efterforskningen. Krimien blev kåret som årets svenske krimi 2017 af det svenske krimiakademi.

Spændende krimi, der er svær at lægge fra sig. Den handler om løgne, fordomme, fremmedfjendskhed og om, hvordan det er at bo i et lille lokalsamfund, hvor alle kender alle. Krimiens fortæller skifter mellem Malin og drengen Jake, det giver intensitet og en god vekselvirkning. Det er en rolig og veldrejet krimi, hvor morderen først bliver afsløret til sidst.

Krimien er en selvstændig fortsættelse af Når isen bristerTo små piger. Enkelte karakterer fra politistyrken er gengangere ellers er hovedpersonerne nye i denne efterfølger. I Hammers To små piger skal der ligeledes opklares en gammel mordsag i et lokalsamfund. Ellers kan forfatteren sammenlignes med Åsa Larsson og Carin GerhardsenKrimien er en selvstændig fortsættelse af Når isen brister. Enkelte karakterer fra politistyrken er gengangere ellers er hovedpersonerne nye i denne efterfølger. I Hammers skal der ligeledes opklares en gammel mordsag i et lokalsamfund. Ellers kan forfatteren sammenlignes med Åsa Larsson og Carin Gerhardsen.


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. maj 2018

Overbevisende, uhyggelig og medrivende krimi, som ud over at være en god historie også er en kommentar til de mange fordomme overfor det fremmede og anderledes. Camilla Grebes ’Husdyret’ indeholder a...


Politiken

d. 1. juni 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. juni 2018


Berlingske tidende

d. 19. maj 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 19. maj 2018