Bøger / skønlitteratur til børn

Huset der vågnede


Beskrivelse


Billedbog. Engang var huset fuldt af liv, men nu er der kun gamle hr. Larson tilbage. Til og med katten er gået sin vej. Men en dag kommer en dreng og en potteplante forbi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 12. juni 2017

Engang var huset fuldt af liv, men nu er der kun gamle hr. Larson tilbage. Til og med katten er gået sin vej. Men en dag kommer en dreng og en potteplante forbi. Billedbog fra 4 år.

Om aftenen går gamle hr. Larson sin vanlige runde i det store hus og mindes det liv det engang blev levet. Da han er gået i seng banker det på døren; det er naboens dreng med en potte med jord, som han beder Larson om at passe. Efterhånden som planten spirer, vågner livet også i Larson og med ham, huset. Forfatter Martin Widmark er en af Sveriges store nulevende børnebogsforfattere, og er i Danmark mest kendt for sine bøger om LasseMajas detektivbureau. Den polske illustrator Emilia Dziubak er ikke tidligere udgivet i Danmark.

En historie om et menneskeliv og et hus, der er knyttet tæt sammen. Om et liv, der er gået i stå, og måske snart helt er slut, men vækkes igen, fordi der kommer nyt liv til; et barn og med barnet en spire. Det er en eviggyldig historie fortalt på en stilfærdig og rørende måde, med en tydelig symbolik i ord og billeder. Bogen er meget smukt illustreret i dæmpede farver med sepiatoner, der minder én om falmede fotografier. I billederne ser vi også hvordan han i drømme bliver til et med planten, får rødder og nyt liv.

Minder om filmen OpHr. Morris Lessmores blændende, bevingede bøger, hvor der også er en gammel mand, der knytter bånd med et barn og genfinder glæden ved livet. Bogens stemning og den smukke beskrivelse af livets cyklus minder om Hr. Morris Lessmores blændende, bevingede bøgerMinder om filmen Op, hvor der også er en gammel mand, der knytter bånd med et barn og genfinder glæden ved livet. Bogens stemning og den smukke beskrivelse af livets cyklus minder om .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. aug. 2017

af

af

Bent Rasmussen

d. 10. aug. 2017