Bøger / faglitteratur / billedværker

Huset & haven i Hune


Beskrivelse


Anne Just og Claus Bonderup fremviser deres kunstneriske hjem og frodige have skabt på en sandet strandgrund i Nordjylland.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2008

af

af

Knud Weile

d. 15. juli 2008

Endnu en bog om den berømte nordjyske have, hvor det havemæssige for en gangs skyld træder lidt i baggrunden, og der i stedet fortælles om beboerne og skaberne af det enestående projekt og dets arkitektoniske og kunstneriske baggrund.

I den flot illustrerede bog kommer læseren tæt på personerne bag haveprojektet og deres levnedsløb. Især er der helt fortjent meget stof om manden i huset i haven i Hune, Claus Bonderup, hvis arkitektoniske idéer ligger som et fundament under Anne Justs kunstneriske arbejde med farver og former i haven. Der vises også fine detaljer fra indretningen og interiører i de mange huse i Hune-haven, og eksempler på både Anne Justs malerkunst og keramik og Claus Bonderups mange andre opgaver som arkitekt og designer.

Haven i Hune er godt dokumenteret i både bogform, artikler og i tv-programmer. Her præsenteres de to hovedpersoner bag den smukke have, og der fortælles om deres virke på andre felter end det havemæssige.

En flot og velskrevet bog om to kreative og spændende mennesker og deres enestående have bag klitterne i Vestjylland. Både for havefolk og interesserede i design og indretning.


Børsen

d. 6. feb. 2009

af

af

Karen Fredslund Ellegaard

d. 6. feb. 2009