Bøger / skønlitteratur / roman

Huset Longbourn


Beskrivelse


Downstairs-historie som giver et helt nyt perspektiv på upstairs-historien i "Stolthed og fordom". En velskrevet, spændende og rørende fortælling om livet for foden af trappen i Mr. og Mrs. Bennets husholdning.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2014

af

af

Christine Christensen

d. 3. juni 2014

Denne Stolthed og fordom-parafrase vil tiltale alle, der følger med i Downton Abbey, elsker Jane Austen og gode velskrevne skæbnefortællinger. Fortrinsvis et kvindeligt publikum.

Sarah har tjent hos familien Bennet siden hun var 6 år gammel. I 12 år har hun boet i Longbourns køkkenregioner, der styres med hård, men retfærdig hånd af husholdersken Mrs. Hill. Sarah lever et stille og slidsomt liv, der består i at opvarte Mr. og Mrs Bennet, deres 5 uregerlige døtre og et varierende antal gæster, men det hele ændrer sig da herskabstjeneren James Smith får ansættelse i husholdningen. Huset Longbourn er en velskrevet, spændende og rørende fortælling om livet for foden af trappen. Det er en elegant downstairs-historie som giver et nyt perspektiv på upstairs-historien i Jane Austens udødelige klassiker Stolthed og fordom.

Kate Mortons Huset ved Riverton har samme perspektiv, men foregår 100 år senere end denne. Niceville af Kathryn Stockett beskriver også den næsten ubegribelige forskel på herskab og tjenestefolk.

Hvem ville have troet, at der var lige så megen romantik, intriger, forviklinger og kærestesorg, downstairs som upstairs i huset Longbourn. En stærk og rørende fortælling om krig og kærlighed, rigdom og fattigdom, herskab og tjenestefolk. Stolthed og fordom får tilføjet en helt ny dimension, og det er imponerende, at man kan tilføre en kendt og elsket klassiker noget helt nyt og autentisk. Bør læses af alle Austen-fans.


litteratursiden.dk

d. 3. sep. 2014

af

af

Karen Kærgård

d. 3. sep. 2014

Medrivende, stærk og tankevækkende parafrase over Jane Austens klassiker Stolthed og fordom om Bennet-familiens hemmelighedsfulde tjenestefolk. Stolthed og fordom er for mange over hele verden indbeg...


litteratursiden.dk

d. 27. aug. 2014

af

af

Helle Post

d. 27. aug. 2014

Hvordan var det at være tjenestepige i Huset Longbourn i den tid, hvor Elizabeth mødte mr. Darcy? Dette er bogen, der beskriver tiden i Jane Austens Stolthed og fordom set fra tjenestepigens synsvin...


Jyllands-posten

d. 9. juli 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. juli 2014


Kristeligt dagblad

d. 25. juni 2014

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 25. juni 2014