Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Huset på havets bund


Beskrivelse


Billedbog. Nede i farfars kælder finder pigen en slags gammeldags iPad. Da pigen tænder den ser hun to skikkelser, der går ind i et hus. Det er en mand og et barn, der ligner hende selv og farfar.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 27. feb. 2018

Uhyggelig og smuk billedbog om en pige, der finder en gammel iPad-lignende dims i farfars kælder. Fra 5 år.

Pigen er syg og bliver passet hjemme hos farfar. Nede i kælderen finder de en gammel iPad af en slags. Da pigen tænder den ser hun to skikkelser, der går ind i et hus. Det er en mand og et barn, der ligner hende selv og farfar. Skærmen siger også lyde; havlyde. Pludselig banker naboen på og siger der er oversvømmelse i haven. Der begynder at sive vand ud af skærmen. Pigen ser ud af vinduet, og der er to kæmper der kigger ind, en pige og en mand. De siger "det ligner dig og mig". Forfatter og illustrator har tidligere samarbejdet om Sebastians monster.

En fantastisk billedbog, der befinder sig i grænselandet mellem fantasi og virkelighed, der hvor mareridtene hersker og en helt almindelig dag bliver overtaget af overnaturlige fænomener. Illustrationerne er holdt i blålige nuancer med bobler, der får én til at tænke på hav. Teksten er pigens fortællestemme, der beskriver hvad hun oplever. Billedsiden viser læseren, hvad der sker, og det er i samspillet mellem tekst og billeder, at uhyggen opstår.

Der findes en del film og bøger til ældre børn og voksne, hvor hovedpersonerne suges ind i et andet univers, fx JumanjiVarulven Viggo. Historien om Ida, der bliver slugt af sin iPad i Varulven Viggo er til samme aldersgruppe som denne bogDer findes en del film og bøger til ældre børn og voksne, hvor hovedpersonerne suges ind i et andet univers, fx Jumanji. Historien om Ida, der bliver slugt af sin iPad i er til samme aldersgruppe som denne bog.


Weekendavisen

d. 4. maj 2018

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 4. maj 2018


Information

d. 2. mar. 2018

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 2. mar. 2018