Bøger / skønlitteratur / roman

Huset ved Riverton


Beskrivelse


I 1920'ernes England er godset Riverton centrum for en tragedie med to søstre og en ung digter. Grace er ung tjenestepige og gemmer hele sit liv på hemmeligheden - indtil hun som 98-årig bliver nødt til at genopleve hele historien.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2008

af

af

Beth Høst

d. 11. juni 2008

Marcia Willetts læsere vil elske denne, og forfatteren skriver selv i sin kilde- og inspirationsgennemgang, at hun står i gæld til Herskab og tjenestefolk. Goddard-læsere ville også blive underholdt, da der er et spændingselement, ligesom Pilcher-læsere vil værdsætte romantikken. Vi har brug for en bog som denne.

Vi er i nutiden, Grace er 98 og på plejehjem. Hun har sin havgasse af en datter, men savner mest sit barnebarn, Marcus, som hun længes efter at fortælle sit livs historie. Grace var som meget ung pige på godset Riverton, hun fulgte med som kammerpige, da datteren Hannah ægtede en rigmand og flyttede til London. Hannah og søsteren Emmeline levede 1920'ernes vilde selskabsliv og mødtes her med digteren Robbie, der var ven med deres bror, som faldt under 1. verdenskrig. Robbie begik angiveligt selvmord under en fest tilbage på Riverton, og Grace opsøges nu som gammel af en filmproducent, der vil lave en film på den baggrund. Hun gennemlever i lange tilbageblik hændelserne dengang, og vi får undervejs meget atmosfære, romantik og gode tidsbilleder. Beskrivelserne af Grace's liv "downstairs" på Riverton, krigens indflydelse og livet hos beboerne "upstairs" er meget underholdende Ja, det er læst før, men denne australske debutant har virkelig gjort sit hjemmearbejde.

De bedste steder minder mig om stemningen i Gensyn med Brideshead.

God guldrandet underholdning.


litteratursiden.dk

d. 30. juni 2008

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 30. juni 2008

Nostalgisk bud på en kammerpiges indlevelse i en overklassefamilie i England i begyndelsen af 1900-tallet. Huset ved Riverton beboes af familien Hartford i perioden 1914-1924. Vi møder bogens fortælle...