Bøger / faglitteratur / biografier

Husk altid ledestjernen : arven efter Hr. Møller


Beskrivelse


Mærks Mc-Kinney Møllers (1913-2012) inderkreds fra årene i A.P. Møller - Mærsk deler muntre anekdoter og fortæller om barske og alvorlige situationer, som var karakteristiske for den enestående erhvervsleder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 2. maj 2018

Mærsk Mc-Kinney Møller er en myte i dansk erhvervsliv. Ikke kun fordi han udbyggede familiefirmaet til en global virksomhed, men også fordi han som menneske var markant og slog igennem også udenfor de gængse erhvervskredse. Bogen vil fange de mange læsere af biografier af kendte.

Kirsten Jacobsen (F. 1942) har en lang række biografier om forskellige kendte bag sig. Her er det et gammelt interview fra 1997 med Mærsk Mc-Kinney Møller, der 20 år senere udløser en interviewrunde blandt personer, der har været knyttet til Møller. Personerne rækker fra de allernærmeste medarbejdere som Jess Søderberg og Poul Svanholm til fællestillidsmand på Lindø, Claus Jensen, der var medarbejderrepræsentant i A/S-bestyrelsen. Der er ingen fra familien eller fra kongehuset, som medvirker. Der er en kort biografi og et enkelt portræt af hver af de interviewede personer, og enkelte markante udtalelser er fremhævet i den løbende tekst. Der er desuden en kort litteraturliste.

Bogen tegner et flot, portræt af et pligtopfyldende, meget konservativt menneske, som sætter firmaet over alt andet. De forskellige interviewede tegner et entydigt billede af manden Møller, og det sandsynliggøres, at de værdier han indskærpede sine medarbejdere var de samme, han tilstræbte selv at efterleve. Bogen et velskrevet og vil interessere et bredt publikum af biografilæsere.

Den nyligt udkomne Skibsrederen - Mærsk Mc-Kinney Møller supplerer fint med beretningen om firmaet og dets historie.


Berlingske tidende

d. 3. maj 2018

af

af

Jens Chr. Hansen (f. 1952)

d. 3. maj 2018


Berlingske tidende

d. 4. maj 2018

af

af

Hanne Sindbæk

d. 4. maj 2018


Jyllands-posten

d. 12. maj 2018

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 12. maj 2018


Børsen

d. 17. maj 2018

af

af

Henrik Ørholst

d. 17. maj 2018