Bøger / faglitteratur til børn

Husker du : dansk rock gennem 50 år


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2008

af

af

Kent Skov

d. 13. nov. 2008

Bogen er primært for interesserede i dansk beat/rockhistorie, som kun har et begrænset kendskab. Den vil med sin skarpe afsnitsopdeling og vægt på enkeltgrupper og temaer også være velegnet til undervisning og ikke mindst opgaveskrivning i folkeskolens ældste klasser og gymnasiet.

En bredt anlagt let tilgængelig tur gennem dansk rockhistorie fra pigtrådsmusikken i starten af 1960'erne til dagens renæssance for den dansksprogede nyrock. De første tilpassede introduktioner af engelsk og amerikansk rock'n'roll til Peter Belli som første danske rockstjerne med appel og vildskab i udtrykket. Kronologisk videre over den spændende danske beatperiode med bl.a. Burnin' Red Ivanhoe og Savage Rose's sofistikerede internationale lyd til Gasolins mere jordnære stenbrorock og Steppeulvenes og Gnags' hippiemusik og sen70'ernes radikale stilskift med Kliche og TV2. Den nyeste musik er kortfattet og decideret tyndt beskrevet. Indimellem er suppleret med tidskarakteristiske temaer som politisk musik, kvinderock, 80'erpop og dansk hiphop og to gode kapitler om dansk heavy metal og grunge.

Udover denne meget brede fremstilling, der har karakter af introduktion kan anbefales det eminente opslagsværk Dansk rockleksikon 1956-2002s forskellige udgaver og rækken af biografier om enkeltbands og solister.

Bredt fortællende og i det meste udmærket bog om dansk rock. Fremstillingen er et mix af en god billeddel, interviews, anekdoter og fakta, hvilket nok gør bogen levende, men også noget ujævn.Informationer og udgaver