Bøger / faglitteratur

Hvad der virker i inkluderende undervisning : evidensbaserede undervisningsstrategier


Beskrivelse


[Bogen] er vigtig læsning for enhver, der har faglig eller akademisk interesse i eviensbaserede undervisningsstrategier for elever med særlig behov - uanset om man er lærerstuderende på første år, færdiguddannet lærer, underviser på læreruddannelsen, skolepsykolog, pædagog, konsulent eller forsker inden for feltet. [forlagets note].

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. juli 2014

Inklusionsbegrebet er en udfordring, som fylder meget i folkeskoleverdenen, især i forbindelse med den nye folkeskolereform, som betyder en øget inklusion. Spørgsmålene er mange og frustrationerne blandt mange lærere er store. For hvordan skal inklusionen blive en succes? Denne bog er en fantastisk hjælp til processen med at løse inklusionsproblematikkerne og er yderst relevant for folkeskolens lærere samt lærerstuderende. Det er en af de udgivelser, som bør stå på lærerbibliotekets hylde.

David Mitchell har gennem en årrække forsket i specialundervisning og inklusion. I denne udgivelse præsenterer han 27 evidensbaserede undervisningsstrategier til anvendelse i forbindelse med inkluderende undervisning. 27 værktøjer til at lykkes med inklusionen. Værktøjerne er praksisorienterede og kan læses uafhængigt af hinanden samt anvendes uafhængigt af hinanden og efter behov.

Inklusionsbegrebet fylder meget i den pædagogiske verden i disse år. Der udgives derfor også mange udgivelser om emnet. Peder Haugs Inklusion, 2014 er en hurtigt læst udgivelse om emnet. Inklusionens didaktik, 2013 og Inklusion i klassens fællesskab, 2011 er to andre gode titler om emnet.

Yderst relevant og vedkommende udgivelse om inklusion. Bogen giver gode værktøjer til arbejdet med inklusion, som er lette at gå til og overføre til egen praksis.


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 15 (2015)

af

af

Grethe Andesen

Årg. 46, nr. 15 (2015)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 51, nr. 5/6 (2014)

af

af

Henning Strand

Årg. 51, nr. 5/6 (2014)