Bøger / faglitteratur

Hvad din kone ville ønske du vidste om sex


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 22. okt. 2008

Kristen seksualvejledning. Målgruppen er mænd, der gerne vil gøre deres hustruer glade og få mere ud af sexlivet. Den kristne vinkel vil nok afgrænse målgruppen.

Med en åbenhed, der overrasker mig, taler forfatteren om sex uden berøringsangst for at nævne de intime dele ved navn - dog aldrig i et anstødeligt sprog. En penis hedder en penis. Sex i ægteskabet vel at mærke. Det er der sex hører til. Kan man bære over med udsagn som "Kristne mænd er de bedste elskere" og meget kristen retorik, bibelhenvisninger mv. er der meget gods af hente i denne seksual- og parforholdsvejledning. I bund og grund er forfatterens budskab til manden, at han skal kende sig selv og sin krop, at han skal sanse og fornemme sin kvinde, og at god sex handler om meget, meget andet end præstationer på lagenet. Bogen er oversat fra amerikansk.

I holdning og sprogbrug kan den minde om Det fine : om unge og seksualitet, 1998. Der gjaldt det seksualorientering for unge før ægteskabet. Hvor det i den aktuelle titel handler om ægteskabet, hvor sex mellem kønnene er tilladt. Mens fx Carl-Mar Møllers Kvinder, 2005 og mange andre samlivsbøger bevæger sig i en helt anden boldgade.

Emnet er sex i ægteskabet, sex med en åndelig/kristen vinkel. For flertallet er der nok lige rigeligt religiøs tale blandet ind, men ellers er der lagt op til god sex. Befriende at høre erklærede kristne stå ved, at sex er en nydelse, og at de dyrker sex for deres egen og partnerens glæde og fornøjelse.


Kristeligt dagblad

d. 3. jan. 2009

af

af

Poul Joachim Stender

d. 3. jan. 2009