Bøger / faglitteratur

Hvad døde de kongelige af?


Beskrivelse


Historikeren og forfatteren Maria Helleberg afdækker de danske kongeliges liv, mens retsmedicineren Jørgen Lange Thomsen giver sit bud på, hvad der kunne være årsagen til deres død.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. okt. 2015

Alkoholisme, mord og mulig genetisk mutation er nogle af de dødsårsager Maria Helleberg og Jørgen Lange Thomsen finder blandt de danske kongelige gennem tiderne fra Knud den Store til Frederik den Niende. Både for den historisk og den royalt interesserede læser.

Historikeren og forfatteren Maria Helleberg skriver sammen med retsmedicineren Jørgen Lange Thomsen en bog om årsagerne til, at danske kongelig døde. Om bogens motiv skriver Maria Helleberg bl.a.: "Hvorfor i det hele taget beskæftige sig med årsagerne til danske kongers død? Fordi døden er den store ligemager. Fordi vi netop gennem døden bliver synlige som skrøbelige organismer." Efter en indledning med historik og afsnit om, hvordan en retsmediciner arbejder følger en række kronologiske afsnit med start i vikingetiden med Knud den Store og op til nyere tid med den sidst døde konge Frederik den Niende. Hvert afsnit starter med Maria Hellebergs historiske gennemgang fulgt af Jørgen Lange Thomsen retsmedicinske bud på dødsårsager. Overskrifter er fx "Christian den Fjerde og 1600-tallets alkoholisme", "Pest, synd og børn" og "Åbenhed og privatliv".

Interessant mix af historie og retsmedicin. Det er underholdende læsning.

Der findes ikke lignende bog. Andet kuriøst om de kongelige er fx Danske kongegrave. [Bind] 1Danske kongegrave. Bind 1.


Ugeskrift for læger [online]

d. 23. nov. 2015

af

af

Ulla Davidsen

d. 23. nov. 2015


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 15. okt. 2015


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 15. okt. 2015


Kristeligt dagblad

d. 30. okt. 2015

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 30. okt. 2015


Sår

Årg. [25], nr. 4 (2017)

af

af

Lisbeth Vorbeck

Årg. [25], nr. 4 (2017)