Bøger / faglitteratur

Hvad er angst og stress?


Beskrivelse


Mange danskere har stress eller angst inde på livet - enten hos sig selv, som pårørende eller i kraft af deres arbejde. Er du en af dem, så er der masser af viden og indsigt at hente i denne grundige udgivelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2022

af

af

Pernille Poulsen

d. 18. nov. 2022

Mange danskere har stress eller angst inde på livet - enten hos sig selv, som pårørende eller i kraft af deres arbejde. Er du en af dem, så er der masser af viden og indsigt at hente i denne grundige udgivelse.

Stress og angst er folkesygdomme i Danmark. Mange af symptomerne er de samme, overlappende eller endog gensidigt forstærkende, og derfor har denne bog til hensigt at udrede og forklare de to lidelser side om side. I bogens syv kapitler gennemgås stress og forskellige angsttilstande med henblik på at belyse symptomer, diagnostik, forløb, årsager, konsekvenser, behandling, de pårørendes rolle samt etik og jura. Der er casestories, faktabokse og referencer undervejs, og der gives desuden et historisk rids af de to lidelser og samfundets blik på dem gennem tiden. Poul Videbech er overlæge på psykiatrisk center i Glostrup. Han har tidligere udgivet Kort & godt om depressionHvad er depression?Psykiatri, Hvad er depression? og PsykiatriStress og angst er folkesygdomme i Danmark. Mange af symptomerne er de samme, overlappende eller endog gensidigt forstærkende, og derfor har denne bog til hensigt at udrede og forklare de to lidelser side om side. I bogens syv kapitler gennemgås stress og forskellige angsttilstande med henblik på at belyse symptomer, diagnostik, forløb, årsager, konsekvenser, behandling, de pårørendes rolle samt etik og jura. Der er casestories, faktabokse og referencer undervejs, og der gives desuden et historisk rids af de to lidelser og samfundets blik på dem gennem tiden. Poul Videbech er overlæge på psykiatrisk center i Glostrup. Han har tidligere udgivet Kort & godt om depression, og PsykiatriStress og angst er folkesygdomme i Danmark. Mange af symptomerne er de samme, overlappende eller endog gensidigt forstærkende, og derfor har denne bog til hensigt at udrede og forklare de to lidelser side om side. I bogens syv kapitler gennemgås stress og forskellige angsttilstande med henblik på at belyse symptomer, diagnostik, forløb, årsager, konsekvenser, behandling, de pårørendes rolle samt etik og jura. Der er casestories, faktabokse og referencer undervejs, og der gives desuden et historisk rids af de to lidelser og samfundets blik på dem gennem tiden. Poul Videbech er overlæge på psykiatrisk center i Glostrup. Han har tidligere udgivet Kort & godt om depression, Hvad er depression? og .

Faktuel og meget anvendelig (lære-)bog til læsere med stress eller angst inde på livet. Der er mange cases og faktabokse, og sprogligt er den forholdsvis let at gå til uden at gå på kompromis med saglighed og kvalitet. Bogen kan anvendes som opslagsværk eller læses fra ende til anden.

Der findes mange udgivelser om stress eller angst. Blandt de nyeste er fx Aldrig mere angstRamt af stressBørns mentale sundhed og Ramt af stress. Specielt om børn med angst eller stress findes: Børns mentale sundhedDer findes mange udgivelser om stress eller angst. Blandt de nyeste er fx Aldrig mere angst og . Specielt om børn med angst eller stress findes: Børns mentale sundhedDer findes mange udgivelser om stress eller angst. Blandt de nyeste er fx Aldrig mere angst og Ramt af stress. Specielt om børn med angst eller stress findes: .


Ugeskrift for læger [online]

d. 17. apr. 2023

af

af

Kaj Sparle Christensen

d. 17. apr. 2023