Bøger / faglitteratur til børn

Hvad er et æg? : bogen om videnskab i hverdagen


Beskrivelse


Fagbog om naturvidenskab med udgangspunkt i ti overordnede spørgsmål som "hvad er et æg"? Der fortælles f.eks. at fugle, fisk, krybdyr, insekter samt fem pattedyr lægger æg. Bussemænd fanger støv, så det ikke kommer i lungerne. Kaffe indeholder koffein og er opkvikkende. Og mange flere ting.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 19. sep. 2019

Fagbog om naturvidenskab med udgangspunkt i 10 hverdagsemner fx æg, kaffe og plastik. Med fotografier og sjove tegninger. Til skoleopgaver og nysgerrige børn fra 11 år.

Bogen indledes med forord af Johan Olsen, hvor han siger at naturvidenskab ikke er kold og logisk, men har en smuk, spændende og af og til ret gakket historie at fortælle. Han opfordrer børn til se sig omkring - der er mysterier og historier over det hele. Derefter følger 10 afsnit med udvalgte emner: æg, prut, bussemand, glas, vand, en kop kaffe, tid, hår, plastik samt wi-fi. Med udgangspunkt i et overordnet spørgsmål fx "hvad er et æg" belyses forskellige vinkler indenfor emnet. Der fortælles fx at fugle, fisk, krybdyr, insekter samt 5 pattedyr lægger æg. Bussemænd fanger støv, så det ikke kommer i lungerne. Kaffe indeholder koffein og er opkvikkende. Og mange flere ting. Hvert afsnit afsluttes med en opsummering: "nu ved du..." Teksten suppleres af fotografier, figurer og illustrationer af Thomas Hjorthaab. Johan Olsen er bl.a. musiker, forsker og forfatter til Bogen om verden.

Bogen har en god blanding af viden og sjove eksempler, som gør de mange oplysninger om molekyler og atomer interessante og nemmere at forstå. De udvalgte emner er hverdagsting, som forklares ligetil og humoristisk og suppleres af fotografier og tegninger.

Der er mere naturvidenskab i En meget kort historie om næsten altHvor langt er der til verdens ende? og Hvor langt er der til verdens ende?Der er mere naturvidenskab i En meget kort historie om næsten alt og .


litteratursiden.dk

d. 3. sep. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 3. sep. 2019

Det findes et hav af ting, som vi støder på hver dag uden at spekulere meget over dem. Måske har vi glemt at undre os? Denne bog er fyldt med gode og sjove forklaringer på mange spændende ting for bør...


Politiken

d. 9. nov. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 9. nov. 2019


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 8 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 8 (2019)