Bøger / faglitteratur

Hvad er etik


Beskrivelse


Introduktion til etikkens grundlæggende spørgsmål. Diskussion af begrebet retfærdighed samt overvejelser over, hvordan vores moralske vurderinger påvirkes af, hvem vi er og hvilket samfund vi lever i.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogen henvender sig til læsere uden særlige forudsætninger, der søger en almenviden om hvad etik er: generelt interesserede, studiekredse og til undervisningsbrug. Bogen indgår i Akademisk Forlags populærvidenskabelige serie Hvad er om forskellige videnskabelige emner og discipliner.

Forfatteren er professor i filosofi ved Oslo Universitet og benævner sig selv "moralfilosof". Han har skrevet sin bog i "ulydighed" mod filosofiens distinktion mellem etik og moral. Etikkens kerne er retfærdighed - forstået som trangen til at gribe ind, når noget opleves uretfærdigt. Således starter bogen, hvorefter forfatteren tager Kant med til Auschwitz for at efterprøve dennes etik om pligten som etikkens centrum. Videre til andre filosoffer går det, så læseren kommer fint rundt om emnet og får indblik i en række kendte filosoffer fra forskellige epoker, deres tankegods og moralopfattelser. Som sagt en populærvidenskabelig fremstilling med det forbehold, at selve abstraktionsniveauet nu engang er, som det er, når det gælder etik og filosofi.

Ingen tilsvarende populær fremstilling af emnet sådan isoleret set fra et filosofisk perspektiv.

God, populærvidenskabelig introduktion for den interesserede, udenforstående læser uden særlige forudsætninger.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 18 (2008)

af

af

Susanne Ardahl

Årg. 108, nr. 18 (2008)


Politiken

d. 12. jan. 2008

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 12. jan. 2008


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2008

af

af

Povl Götke

d. 4. juni 2008


Gymnasieskolen

Årg. 91, nr. 8 (2008)

af

af

Hans Alstrup Petersen

Årg. 91, nr. 8 (2008)