Bøger / faglitteratur

Hvad er kristendom


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin Hjelmborg

2007

Bogen henvender sig til læsere uden særlige forudsætninger (religiøst eller teologisk) der søger en almenviden om hvad kristendom er. Almindeligt interesserede, studiekredse og til undervisningsbrug. Bogen syner ikke af meget, så der skal gøres opmærksom på den overfor de relevante, potentielle brugere.

Forfatteren er teologisk professor ved Oslos Universitet og har skrevet bl.a. om den historiske Jesus. Bogen er en populærvidenskabelig introduktion til sit emne og lig de øvrige i forlagets populærvidenskabelige serie, hvor der tidligere er udkommet bl.a. Hvad er biologi. Bogen kommer hele vejen rundt om emnet, ligefra kristendommens historie, den historiske Jesus, diverse kirkesamfund og hvad de har tilfælles, forholdet til kønnene, familien og homoseksualitet. Desuden om kristendommens globalisering og dens rolle i dag. Alt sammen med udgangspunkt i centrale skriftsteder, m.m. som overskrifter til de enkelte kapitler. Sproget er enkelt og direkte uden brug af fagudtryk. Indhold, indledning med kort beskrivelse af bogens indhold, litteraturliste efter hvert kapitel, noter, stikordsregister, om forfatteren.

Der er udkommet mange bøger om hvad kristendom er, også de sidste par år. Bogen her adskiller sig fra de øvrige ved sin evne til på en ikke-forkyndende måde at komme hele vejen rundt om sit emne i nutidens kontekst.

God, populærvidenskabelig (i ordets bedste betydning) introduktion for den interesserede, udenforstående læser uden særlige forudsætninger.


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2007

af

af

Jesper Fodgaard

d. 5. nov. 2007


Kristeligt dagblad

d. 5. juli 2007

af

af

Morten Thomsen Højsgaard

d. 5. juli 2007


Jyllands-posten

d. 13. juli 2007

af

af

Dennis Nørmark

d. 13. juli 2007


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 14 (2007)

af

af

Jens J. Kjærgaard

Årg. 153, nr. 14 (2007)


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 6 (2008)

af

af

Michael Rønne Rasmussen

Årg. 98, nr. 6 (2008)