Bøger / faglitteratur til børn

Hvad er sex? : en bog om kys, knald og kærlighed til børn og deres voksne


Beskrivelse


Beskriver i tekst og tegninger - og med humor - hvad der sker fysisk i kroppen, når man har sex og om følelser som forelskelse og tiltrækning, som er udgangspunktet for det hele.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2018

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 2. feb. 2018

Om sex, pubertet, graviditet, kærlighed, køn, grænser og relationer. For 10-14 år og deres voksne.

Bogen kommer bl.a. rundt om forelskelse, sex, kroppen i puberteten og i processerne omkring graviditet, prævention, porno, kønsidentitet, seksualitet og grænser. Den henvender sig til alle køn fra tween-alderen og der er også en bemærkning til de voksne i hvert kapitel. I slutningen af bogen er der en ordliste, hvor centrale begreber er forklaret kort. Forfatter og illustrator har tidligere samarbejdet om Opfør dig ordentligt - og vær en god ven.

Det er en rigtig god bog. Der er en meget fin balance mellem at tage hensyn til aldersgruppen, samtidig med at man er så direkte at der gives en ordentlig forklaring. Følelser, identitet og grænser tages alvorligt, og emner som fx billeddeling, kønsidentitet og andre aktuelle temaer er med. Der er gode tegninger og en ligefrem og til tider humoristisk tone som aldrig kammer over. Rådene til både unge og voksne rammer plet og vil kunne bruges af mange.

Den tyske Sker det virkelig for alle?Verdens vigtigste bog - om kroppen, følelser og sex som er illustreret med fotos og er mindre direkte, og den svenske Verdens vigtigste bog - om kroppen, følelser og sex som er illustreret i mangastil, og bl.a. har kønspolitik og mangfoldighed i fokus, er to andre gode, nyere bøger om sex, pubertet og relationerDen tyske Sker det virkelig for alle? som er illustreret med fotos og er mindre direkte, og den svenske som er illustreret i mangastil, og bl.a. har kønspolitik og mangfoldighed i fokus, er to andre gode, nyere bøger om sex, pubertet og relationer.


Weekendavisen

d. 2. mar. 2018

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 2. mar. 2018


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 4 (2018)

af

af

Hanne Lindhardt (sundhedsplejerske)

Årg. 118, nr. 4 (2018)