Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvad er sorg andet end udtryk for kærlighed


Beskrivelse


Skildring af forfatterens sorg efter mordet på sin datter i 2006 ved Hasseris Gymnasium. Den private dagbog suppleres af indlæg fra omgangskredsen og fra helt fremmede, som har bidraget med breve og hilsner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2010

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 8. dec. 2010

Privat dagbog om stor sorg, suppleret med bidrag fra en større personkreds. Spirituelt interesserede og læsere af tragiske beretninger er mulige lånere, samt folk der kender til familien og/eller den tragiske forbrydelse, der er bogens baggrund. Kan også tjene som eksempel på moderne, offentlig sorgbearbejdelse på nettet, hvor også fremmede engagerer sig.

L.N.'s 18-årige datter blev i 2006 myrdet foran et gymnasium i Ålborg, en sag med stor mediedækning. Moren har været udadvendt med sin sorg, bl.a. som aktiv på www.mindet.dk, hvor også både venner og vildtfremmede har skrevet indlæg. Sammen med morens fyldige, let spirituelle dagbog offentliggøres de i denne bog, suppleret med forord v/ en psykoterapeut. Jeg oplever bogen som dybt bevægende og noget anstrengende, men også interessant, fordi den illustrerer en moderne, offentlig tilgang til sorgarbejde, hvor man involverer alle interesserede via nettet, medier og et gravsted som åben mindehave. Foto-illustreret, pænt layout.

Blandt de mange bøger om personlige sorgforløb adskiller denne sig ved at illustrere en offentlig, mediedækket sorgbearbejdning, som er ved at vinde indpas.

Skildring af en mors sorg efter mordet på hendes datter i 2006 ved Hasseris Gymnasium. Den private, detaljerige og let spirituelle dagbog suppleres af indlæg fra omgangskredsen og fra helt fremmede, som har bidraget med breve og hilsner, bl.a. på hjemmesiden "Mindet". Et eksempel på en moderne form for udadvendt, offentligt involverende sorgbearbejdning.