Bøger / faglitteratur til børn

Hvad fanden er et bandeord? : bogen om alle de grimme ord, du ikke må sige


Beskrivelse


Sjov bog om, hvor nye og gamle bandeord kommer fra, hvordan man bruger dem og om bandeord i andre lande. Højtlæsning fra ca. 7 år, selvlæsning fra 9 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2021

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 22. mar. 2021

Sjov bog om, hvor nye og gamle bandeord kommer fra, hvordan man bruger dem og om bandeord i andre lande. Højtlæsning fra ca. 7 år, selvlæsning fra 9 år.

Skidespræller, fnatmide, for satan, fuck - mange mennesker bander ad helvede til. Forfatteren til "Sallys far"-bøgerne har skrevet om mange af bandeordene. Vi hører om forskellen på bande- og skældsord, om hvor bandeordene stammer fra, om grammatikken, når man bruger "fuck" - og så er der 12 sider om røven og hvordan den kan bruges som bandeord. Der er også sjove fakta, som fx at aber kan bande på tegnsprog, at man kan holde til mere smerte, hvis man bander imens, og at der blev sagt "fuck" 569 gange i en enkelt film. Man lærer også nogle gammeldags skældsord som fx "nidding", "tølper" og "kæltring". Der er også inspiration til, hvordan man kan bande i Tyskland, Spanien og andre lande. Bogen er gennemillustreret i farver. På forlagets hjemmeside finder man en række podcasts med forfatteren og en bandeordsquiz.

Underholdende bog med mange gode eksempler og perspektiver på det at bande. Tegningerne er sjove og groteske.

Faglitteratur om bandeord er fx Bande-ordKaptajn Haddocks ordbogDen store bandebogFanny, for fanden!Sallys far bander (- ad helvede til), som er en letlæsningsbog. Mest for voksne finder man Kaptajn Haddocks ordbog og Den store bandebog. Af historier om bandeord kan bl.a. nævnes Fanny, for fanden! og selvfølgelig Sallys far bander (- ad helvede til)Faglitteratur om bandeord er fx Bande-ord, som er en letlæsningsbog. Mest for voksne finder man og Den store bandebog. Af historier om bandeord kan bl.a. nævnes Fanny, for fanden! og selvfølgelig Sallys far bander (- ad helvede til)Faglitteratur om bandeord er fx Bande-ord, som er en letlæsningsbog. Mest for voksne finder man Kaptajn Haddocks ordbog og . Af historier om bandeord kan bl.a. nævnes Fanny, for fanden! og selvfølgelig Sallys far bander (- ad helvede til)Faglitteratur om bandeord er fx Bande-ord, som er en letlæsningsbog. Mest for voksne finder man Kaptajn Haddocks ordbog og Den store bandebog. Af historier om bandeord kan bl.a. nævnes og selvfølgelig Sallys far bander (- ad helvede til)Faglitteratur om bandeord er fx Bande-ord, som er en letlæsningsbog. Mest for voksne finder man Kaptajn Haddocks ordbog og Den store bandebog. Af historier om bandeord kan bl.a. nævnes Fanny, for fanden! og selvfølgelig .


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 5 (2021)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 74, nr. 5 (2021)