Bøger / faglitteratur / håndbøger

Hvad finder jeg i sø og å


Beskrivelse


Beskrivelse af de mest almindelige dyr i de danske ferskvandsområder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2009

af

af

Birgit Hald

d. 29. maj 2009

Det er en felthåndbog primært henvendt til voksne. Med den i hånden er det muligt at identificere de mest almindelige småkravl der lever i Danmarks mange ferske vande og kan ses med det blotte øje.

Så er også Hvad finder jeg i sø og å kommet i en ny udgave med samme pæne layout som de andre bøger i serien Politikens naturguider. Teksten er nyskrevet af Nikolaj Scharff, der er lektor på Zoologisk Museum, og består af en kort introduktion til de danske ferskvandstyper, en indledning til hvert afsnit med fællestræk for arterne og en kort beskrivelse, nærmest i telegramstil, af udseende, udbredelse, livscyklus og føde for hvert af bogens mere end 350 dyr. Langt de fleste af tegningerne er Henning Antons oprindelige, og de nye er tegnet af Birgitte Rubæk i samme stil. Bagest er der et register med både dyrenes danske og latinske navne.

Den mest iøjnefaldende forskel på de tidligere udgaver og den nye er at læseren ikke længere skal blade om bag i bogen for at læse om dyrene. Nogle mikroskopisk små dyr er udeladt, teksterne om de enkelte dyr er blevet noget længere, og der er tilføjet tegninger af voksne frøer og tudser. Bogen kan bedst sammenlignes med Små dyr i sø og å, 2009 der har flere dyr med og er lidt lettere tilgængelig for børn.

God ny udgave af den klassiske håndbog til identifikation af diverse småkravl med levested i de danske ferskvande.


Kaskelot

Nr. 176 (2009)

af

af

Mikkel Elmose Vad

Nr. 176 (2009)