Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Hvad finder jeg på stranden


Beskrivelse


Når turen går til stranden, kan man finde mange ting. Denne guidebog er den perfekte guide til at bestemme dine fund. For både nye og mere garvede naturinteresserede.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Birgit Hald

2006

Den 14. udgave af Hvad finder jeg på stranden er meget ændret i forhold til de tidligere udgaver. Først og fremmest er teksten skrevet om af Tommy Dybbro og står nu sammen med illustrationerne, så man ikke længere skal slå op bag i bogen for at finde oplysningerne om sine fund. Layoutet er blevet pænere og svarer til det i de øvrige bind i serien Politikens naturguider. Formatet er blevet lidt højere, og indholdsfortegnelsen har fået douce farveklatter der går igen på siderne og gør bogen mere overskuelig. Henning Anthons tegninger er blevet større og klarere i farverne og derfor tydeligere. Indholdet er stort set det samme, men rækkefølgen af emnerne er ændret lidt. Der er kommet nye dyr til, nogle er røget ud og enkelte har fået nye danske navne. Bagest er der emneinddelte litteraturhenvisninger og et register med såvel danske som latinske navne.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2023

af

af

Martin Jørgensen

d. 12. maj 2023

Når turen går til stranden, kan man finde mange ting. Denne guidebog er den perfekte guide til at bestemme dine fund. For både nye og mere garvede naturinteresserede.

Ny udgave af de to bøger "Hvad finder jeg i skoven" og "Hvad finder jeg på stranden" med opdaterede artsbetegnelser og beskrivelser. De to bøger har tidligere optrådt hver for sig og præsenteres her samlet. For skovens vedkommende beskrives 580 smådyr og for stranden 358 dyr, planter, sten og fossiler. Her er ikke tale om en komplet naturbeskrivelse, men bogstavelig talt de ting, man kan være heldig at finde og få i hænderne på turen. Hver art præsenteres med en tegnet illustration først i bogen samt en tekstlig beskrivelse i bogens sidste del. Bag værket står Tommy Dybbro og Nikolaj Scharff, der begge står bag en række udgivelser indenfor biologi.

Et flot og grundigt værk, som virkelig kan løfte en naturtur fra nysgerrighed til ren viden. Illustrationerne er fremragende til artsgenkendelse og de korte artsbeskrivelser samt introduktionstekster formidler arterne klart og præcist. Hver for sig er de to bøger i en praktisk håndbogsstørrelse, der passer perfekt til turrygsækken.

Bøgerne er opdaterede udgaver af Hvad finder jeg i skovenHvad finder jeg på strandenStrandenSmå dyr i skoven og Hvad finder jeg på stranden. Stranden har færre arter og sigter mere mod sankning. Små dyr i skoven har stort set samme dækningsgradBøgerne er opdaterede udgaver af Hvad finder jeg i skoven og . Stranden har færre arter og sigter mere mod sankning. Små dyr i skoven har stort set samme dækningsgradBøgerne er opdaterede udgaver af Hvad finder jeg i skoven og Hvad finder jeg på stranden. har færre arter og sigter mere mod sankning. Små dyr i skoven har stort set samme dækningsgradBøgerne er opdaterede udgaver af Hvad finder jeg i skoven og Hvad finder jeg på stranden. Stranden har færre arter og sigter mere mod sankning. har stort set samme dækningsgrad.