Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvad gør man ikke


Beskrivelse


Anders, Karoline og Sanna er søskende og på vej til deres mors fødselsdag. Ingen af dem glæder sig og ingen taler om Lea - deres storesøster, som slet ikke kommer. Men måske åbner bilturen for nye muligheder og nye livsvalg for dem alle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2016

af

af

Christine Christensen

d. 8. juli 2016

Vi har alle sammen noget med i bagagen, men nogen bærer en tungere taske end andre. Hvordan lægger man en rodløs barndom bag sig og får et ordenligt liv? Ungdomsbog for alle fra 14 år.

Anders, Karoline og Sanna er søskende og på vej til deres mors fødselsdag. Anders har en pose øller med og et friskt slagsmål i baghovedet, Sanna har lige knaldet endnu en fyr og Karoline siger som sædvanligt ikke et kuk. Ingen af dem glæder sig til fødselsdagen og ingen taler om Lea - deres storesøster, som slet ikke kommer. Fødselsdagen og bilturen bliver en følelsesmæssig tour-de-force som måske - måske ikke, åbner for nye muligheder og nye valg for de tre (4) hovedpersoner.

Kortfattet og fortættet roman, hvor rigtig meget fortælles mellem linjerne, og som derfor kræver en opmærksom læser. De tre søskende og deres mange familiehemmeligheder beskrives troværdigt og fint, og man forstår hurtigt, at de alle tre er præget af deres barndom, og behandler den på hver sin måde. De traumatiske oplevelser serveres i små klip, der først til sidst stykkes sammen til en helhed.

Dame, knægt, joker7 døgn for os og 7 døgn for os er to supergode roadtrip-bøger, hvor hovedpersonerne også finder sig selv mellem de mange kørte kilometerDame, knægt, joker og er to supergode roadtrip-bøger, hvor hovedpersonerne også finder sig selv mellem de mange kørte kilometer.Informationer og udgaver