Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvad himlen kan fortælle os : videnskabshistorier for børn


Beskrivelse


Tag med William på sommerferie og mød hans lidt mærkelige tante Gunvor, der fortæller fantastiske historier om stjerner og planeter, og vist gemmer på en hemmelighed i kælderen på sit hus.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2018

af

af

Helle Laursen

d. 18. juni 2018

Trods stor skepsis bliver det måske ikke verdens værste ferie for William på 8 år. For sikke historier Tante Gunvor fortæller, og hvilken hemmelighed er det mon hun gemmer i kælderen på sit hus? For 8-12 år.

Det tegner til at blive verdens værste sommerferie for William. Han skal nemlig passes af Tante Gunvor, som han ikke kender ret godt, og hun bryder sig vist heller ikke om børn. Så hvordan skal han dog overleve? Det viser sig dog at Tante Gunvor har en magiske evne til at fortælle levende om flere af historiens største videnskabsmænd. De vækker Williams nysgerrighed, og Gunvors hus gemmer på flere hemmeligheder, end Wiliam kan forestille sig. Bogen er indbundet.

Det her er en rigtig dejlig bog. Smukt illustreret med poetiske akvareller som vignetter og som hele opslag. Illustrationerne er med til at underbygge bogens velskrevne tekst og skaber en helt særlig stemning. Gunvors fortælling om videnskabsmænd der gennem historien har kigget på planeter og stjerner, flettes fint ind i historien om det venskab som Gunvor og William opbygger i ferieugen. Her er rigtig meget at snakke om og blive nysgerrig på for både voksne og børn. Bogen er godt opbygget med opsamlende afsnit samt en ordliste.

Er du blevet sulten på flere facts om stjerner og planeter anbefales Rejsen til rummet.


Weekendavisen

d. 7. sep. 2018

af

af

Jens Olaf Pepke Pedersen

d. 7. sep. 2018