Bøger / faglitteratur

Hvad kvinder bør vide om selvtillid : det handler ikke kun om at være dygtig!


Beskrivelse


Gennem interviews med eksperter i fx genetik undersøger forfatterne hvorfor kvinder generelt har mindre selvtillid end mænd - og hvad man kan gøre ved det. De har talt med ledende kvinder inden for elitesport, politik, militær og forretningsliv, som på trods af succes ofte tvivler på sig selv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 17. feb. 2016

Informativ og populærvidenskabelig undersøgelse af, hvorfor så mange succesrige kvinder tvivler på sig selv. For kvinder, der gerne vil boostes til at træde højere op på karrierestigen.

Gennem interviews med eksperter i fx genetik og neurovidenskab undersøger forfatterne hvorfor kvinder generelt har mindre selvtillid end mænd - og hvad man kan gøre ved det. De har talt med ledende kvinder inden for elitesport, politik, militær og forretningsliv, som på trods af succes og dygtighed ofte tvivler på sig selv. I det sidste kapitel gives gode råd til at styrke selvtilliden. I noterne findes skemaer til måling af selvværd, tvivl og selvsikkerhed. Forfatterne er journalister kendt fra amerikansk tv.

Lærerig læsning om et interessant emne, der formidles friskt og entusiastisk. Afsnit med tørre tal og fakta gøres spiselige for læseren med personlige anekdoter. Meget af stoffet er kendt viden, men der er også overraskende og tankevækkende konklusioner at finde - fx at selvtillid kan ses i generne. At det er en bog for kvinder ses tydeligt i de mange beskrivelser af de interviewedes påklædning, og det viser om noget den forskel på kønnene, som er et centralt emne i bogen.

Myten om kvinders selvtillidByd ind og Byd ind er begge guides med flere praktiske teknikker til at hjælpe kvinder højere op i erhvervslivetMyten om kvinders selvtillid og er begge guides med flere praktiske teknikker til at hjælpe kvinder højere op i erhvervslivet.