Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Hvad laver Pippi


Beskrivelse


Pegebog uden tekst. Pippi Langstrømpe finder altid på en masse sjove og skøre ting. Følg med hende, Annika, Tommy, Hr. Nilsson og hesten, når de er på skovtur, i legetøjsbutik, på kælkebakken, osv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2015

af

af

Marianne Agger

d. 12. maj 2015

Pippi Langstrømpe laver altid mange sjove og skøre ting sammen med sine venner. Også i denne pegebog for de 1-2-årige.

I 2013 udkom Se Pippi, der også er en pegebog om Pippi. Nu er hun på spil igen i det vidunderlige univers, der stadig virker dragende på børn i dag. I syv opslag laver hun forskellige ting med Annika, Tommy, Hr. Nilsson og hendes hest. Hun skriver med blæk, er på skovtur, går tur i regnvejr, fodrer hesten, går i legetøjsbutik, leger og kælker ned af skibakken. Alt sammen tegnet i klassisk Pippi-stil af Ingrid Vang Nyman.

Målgruppen kender måske Pippi fra fjernsynet, hvor både de gamle film med rigtige skuespillere og de nyere tegnefilm vises. Ellers kan bogen bruges som en introduktion til hendes verden eller bare som enhver anden pegebog med tegninger, der kan studeres og snakkes om. De iøjnefaldende tegninger med pangfarver er tiltrækkende, og mange voksne vil nok falde for dem af nostalgiske årsager. Tegningerne står alene, da der ingen tekst er i bogen. Papsiderne virker godt solide.

Udover den anden pegebog om Pippi, findes der også lignende pegebøger som fx Lindgrens Se EmilPeter Pedal leger og Paprockis Peter Pedal leger om et par andre gode, gamle kendinge. Bøgerne kan alle bruges som en optakt til billedbøgerne om figurerne, som supplering til tv-serierne eller bare som almindelige pegebøgerUdover den anden pegebog om Pippi, findes der også lignende pegebøger som fx Lindgrens Se Emil og Paprockis om et par andre gode, gamle kendinge. Bøgerne kan alle bruges som en optakt til billedbøgerne om figurerne, som supplering til tv-serierne eller bare som almindelige pegebøger.