Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hvad man ikke dør af : Helle Thorning-Schmidt fortæller sin historie


Beskrivelse


Danmarks første kvindelige og nu forhenværende formand for Socialdemokratiet og statsminister, Helle Thorning-Schmidt (f. 1966), fortæller om sit liv og karriere - fra barndommen i Ishøj til toppen af dansk politik. Baseret på en række samtaler med Thorning-Schmidt, hendes familie og venner samt kolleger gennem tiden.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2017

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 6. okt. 2017

Velskrevet biografi om Danmarks første kvindelige statsminister, hvor både den politiske og personlige Helle bliver udfoldet. For alle læsere af politiske biografier, uanset eget politisk ståsted.

Danmarks første kvindelige statsminister er vokset op i Ishøj, i en søskende flok på tre, hvor moderen og faderen bliver skilt i løbet af hendes barndom. Hun er en socialt og udadvendt ung kvinde der både på gymnasiet, studiet og senere i livet, formår at være selskabets midtpunkt og at skabe sig et godt netværk i hele verden. Hendes interesse for politik udvikles løbende, men da hun indtager den hjemlige politiske scene er hun et relativt ubeskrevet blad. Forfatteren har talt med Helle og hendes familie samt nære politiske kolleger. Bogen indeholder fotos.

Bogen er velskrevet, med velvalgte og interessante nedslagspunkter i Helle Thorning-Schmidts liv. Forfatteren har talt med flere personer der er tæt på Helle, både politiske kolleger og familiemedlemmer. Det er ikke en kritisk bog, men forfatteren har forsøgt at give et nuanceret billede af kvinden der blev kendt som Gucci-Helle. Det er lykkes rigtig fint.

Andre kvindelige socialdemokraters biografier eller erindringer er fx RittMette F. og Mette FAndre kvindelige socialdemokraters biografier eller erindringer er fx Ritt og Mette F.


Jyllands-posten

d. 12. okt. 2017

af

af

Jette Elbæk Maressa

d. 12. okt. 2017


Danske kommuner

Årg. 49, nr. 1 (2018)

af

af

Per B. Christensen (f. 1956)

Årg. 49, nr. 1 (2018)


Kristeligt dagblad

d. 13. okt. 2017

af

af

Tim Knudsen

d. 13. okt. 2017


Berlingske tidende

d. 12. okt. 2017

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 12. okt. 2017


Weekendavisen

d. 13. okt. 2017

af

af

Søren K. Villemoes

d. 13. okt. 2017