Bøger / skønlitteratur / roman

Hvad natten skjuler


Beskrivelse


John Calvino er kriminalbetjent, far til 3 og lykkeligt gift. Som teenager mistede han sin familie til en bestialsk morder, og nu, 20 år efter, bliver de makabre mord kopieret. Johns børn oplever sære og uhyggelige ting, og den uhyggelige, for længst afdøde morders værk står for fuldbyrdelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. sep. 2011

Spændende gyserroman for dem, der holder af Koontz og King. Med krimiramme og fantasyreferencer (Tolkien) evt. lidt bredere appel.

Koontz er velkendt og forsiden signalerer dyster natlig uhygge. John Calvino, lykkelig familiefar og kriminalbetjent, var engang den overlevende teenagesøn i en familie, der blev bestialsk myrdet. 20 år senere kopieres de makabre mord, og John frygter med rette, at hans egen familie står for tur. Der sker sære ting i hjemmet, som ikke mindst påvirker Johns 3 børn. Den forlængst afdøde morders ånd tager ophold i mennesker, som kan fortsætte det syge mordprojekt, der udspringer af hans egen grotesk incestuøse baggrund. Den spændende historie udvikler sig fra krimi til horror og er velfortalt med gode personskildringer.

Koontz bliver bedre og bedre, og denne kan minde om Stephen Kings Det onde, som også handler om børns kamp mod uhyrlig ondskab fra underverdenen. Et af børnene sammenlignes med Tolkiens Frodo-figur, den betroede ringbærer - en historie, der dog ikke udrulles tilsvarende eventyrligt. Bogens plot og personskildringer matcher trenden med makabre krimier om seriemordere.

Spændende gyser om politimanden John Calvino og hans familie, der sammen kæmper mod den ondsindede ånd efter den morder, der bestialsk myrdede Johns forældre og søskende 20 år tidligere. Temaet med børn, der kommer i kontakt med det onde er især Stephen Kings speciale, men Koontz er godt med i denne roman, der starter som krimi og ender i eventyrlig horror.