Bøger / faglitteratur til børn

Hvad nu hvis : forstå verden på en ny og overraskende måde


Beskrivelse


Billedbog. Livets store spørgsmål sættes i perspektiv ved at reducere alt til menneskelig skala.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2017

af

af

Stine Veisegaard

d. 7. feb. 2017

Hvad nu, hvis jordens historie var en to timer lang film? Så ville mennesket kun være med det sidste sekund af filmen. Dette og andre store og svære spørgsmål om Jorden, universet og andre ting fra din hverdag giver bogen svar på. Fagbog, fyldt med tegninger, fra 7-12 år.

Bogen stiller seksten spørgsmål om universet, Jorden og deres historie. Svarene gives på dobbelte sider, hvor forskellige ting er skaleret ned til hverdags-genstande. Illustrationerne fylder siderne helt ud og er ledsaget af tydelige bogstaver og faktabokse. Spørgsmålet "Hvad nu, hvis alt vandet på jorden kunne være i 100 glas". Dette eksempel illustreret ved at vise 97 glas fyldt med saltvand fra havene. Indholdet lægger op til yderligere dialog. Forrest er indholdsfortegnelse, og bagerst et afsnit henvendt til forældre og lærere. Forfatteren er canadisk og har skrevet fagbilledbogen Hvis verden var en landsby.

Fin bog, der sætter nogle af livets store spørgsmål i perspektiv. Kan anvendes til samtale mellem barn og voksen, både i hjemmet og i skolen. De børnevenlige tegninger forstærker konceptet ved at reducere alt til menneskelig skala. Spændende tilgang til livets store spørgsmål, som vil fascinere både børn og voksne.

Forfatterens bog Hvis verden var en landsby bruger samme virkemidler.