Bøger / skønlitteratur til børn

Hvad sagde Alfons Åbergs far?


Beskrivelse


Billedbog. Alfons har været på storindkøb med sin far. Alt skal på plads i en fart. Men faderen har lidt for travlt og bytter om på isen og Alfons' nye bukser.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Serveret i et festligt, gult omslag får vi endnu en hyggelig hverdagshistorie om den charmerende Alfons Åberg. Denne gang er det nu nok så meget hans far, der er hovedpersonen, idet historiendrejer sig om, at voksne også kan fejle. Far har det med at udtrykke sig i formanende ordsprog: "Alt på sin rette plads" og "Hver ting til sin tid". Efter et fortravlet lørdags-indkøb kommer han nutil at lægge varerne forkert på plads, så den efterfølgende lørdagshygge afbrydes af, at dessertisen smelter ned fra garderobehylden og de lange underbukser kan hentes stive op fra fryseren. Debørn omkring skolestarten, der får historien læst højt, vil nemt kunne konkludere, at far glemte, at hastværk er lastværk. Illustrationerne er som de tidlige i serien. De er i fin, supplerendeoverensstemmelse med teksten. De er enkle og overskuelige med ganske simple stregtegninger udfyldt med unuancerede farveflader og suppleret med udklip fra farvefotos. Og de har kun de nødvendige,genkendelige detaljer ide velkomponerede, rolige opslag, der domineres af det hvide papir. Teksten er i verssatte blokke placeret forskelligt på opslagene. Sproget er lunt og mundret, nemt at læseop. Men historien hører til i den tyndere ende af seriens nu 15 bind.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gitta Jürgensen

d. 18. dec. 2018

Endnu en vellykket Alfonsbog, der ironiserer over de voksnes kloge ord og talemåder, som de går rundt og siger, men som det indimellem kan være svært at leve op til. "Hver ting til sin tid" og"alt på sin rette plads" og "en ting ad gangen", når Alfons både vil spise, se TV og lege. Lørdag formiddag har far altid travlt. Der skal købes stort ind, ordnes og lægges på plads. Far har noklidt for travlt, for isen ender i garderoben og underbukserne finder de stivfrosne i dybfryseren. Du glemte vist at sige alt på sin rette plads, kommenterer Alfons. Men heldigvis kan far bagevafler, så desserten er reddet for Alfons og Mille. En lille hverdagssituation som rammer plet og som de fleste børnefamilier vil kunne genkende. Som altid i Alfonsbøgerne er humoren,underfundigheden, varmen og solidariteten med både børn og voksne lige på kornet. De karakteristiske illustrationer er livlige, udtryksfulde og fortrinsvis holdt i gult, brunt og blåt. De fortællerhandlingen og fungerer i et tætsamspil med teksten. For Alfonsfans mellem 3 og 6 år.


Politiken

d. 10. okt. 1989

af

af

Mette Kappel

d. 10. okt. 1989


Børn & unge

Årg. 20, nr. 47 (1989)

af

af

Jane Rasch

Årg. 20, nr. 47 (1989)


Land & folk

d. 25. okt. 1989

af

af

Nils Frederiksen

d. 25. okt. 1989


Weekendavisen

d. 1. dec. 1989

af

af

Bredal

d. 1. dec. 1989