Bøger / faglitteratur

Hvad skal vi svare


Beskrivelse


Debatbog der forsøger at ruske op i forældregenerationen. Om verdens tilstand hvor klimaforandringer og overforbrug ikke tages alvorligt nok.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. okt. 2017

Den norske filosof Arne Johan Vetlesen og den danske sociolog Rasmus Willig udfordrer i en akademisk debatbog det de kalder for det moderne samfunds overdrevne optimistiske syn på den teknologiske udvikling. For dig som følger debatten om det moderne samfunds udvikling og fx den truende klimakrise.

"Vi ligger ikke i sengen med en terminal sygdom, men når vi ser ud i en nær fremtid og ser, hvor faretruende klima- biodiversitetskrisen er, ser vi, at menneskeheden og den civilisation, som vi kender i dag, højst sandsynlig er sat over styr." Sådan skriver de to forfattere i deres debatbog med perspektiver på vores fremtid som menneskehed. Med eksempel i en såkaldt "Fuglekøje", der er en fælde til at indfange vildænder, præsenterer de to forfattere en såkaldt "Menneskekøje" med 9 overskrifter, der holder moderne mennesker fanget: Det er fx: "Fanget i håbet om et teknologisk fix", "Fanget i de sociale medier", "Fanget i konsulentindustriens disruptionscirkus" og "Fanget i intetsigende forbrug". Forfatterne giver afsluttende deres bud på at undslippe fælderne. En overskrift er fx "Vi må omskole vores begær". Arne Johan Vetlesen har fx skrevet Om ondskabAfvæbnet kritik og Rasmus Willig har skrevet Afvæbnet kritik"Vi ligger ikke i sengen med en terminal sygdom, men når vi ser ud i en nær fremtid og ser, hvor faretruende klima- biodiversitetskrisen er, ser vi, at menneskeheden og den civilisation, som vi kender i dag, højst sandsynlig er sat over styr." Sådan skriver de to forfattere i deres debatbog med perspektiver på vores fremtid som menneskehed. Med eksempel i en såkaldt "Fuglekøje", der er en fælde til at indfange vildænder, præsenterer de to forfattere en såkaldt "Menneskekøje" med 9 overskrifter, der holder moderne mennesker fanget: Det er fx: "Fanget i håbet om et teknologisk fix", "Fanget i de sociale medier", "Fanget i konsulentindustriens disruptionscirkus" og "Fanget i intetsigende forbrug". Forfatterne giver afsluttende deres bud på at undslippe fælderne. En overskrift er fx "Vi må omskole vores begær". Arne Johan Vetlesen har fx skrevet Om ondskab og Rasmus Willig har skrevet .

Interessant og vigtig debatbog, der dog kræver du er vant til at læse akademisk litteratur.

En anden debatbog om fremtiden er fx Forstå fremtiden.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 5. jan. 2018

af

af

Gunnar Green

d. 5. jan. 2018


Højskolebladet

Årg. 142, nr. 8 (2017)

af

af

Rasmus Vincentz

Årg. 142, nr. 8 (2017)


Politiken

d. 21. okt. 2017

af

af

Nikolaj Schultz

d. 21. okt. 2017


Filosofi

2018, nr. 2

af

af

Mads Rangvid (f. 1974)

2018, nr. 2