Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Hvad tænker de andre? : socialfobi hos børn og unge


Beskrivelse


Vi møder Line, som er bange for at sige noget i klassen, Janus, som altid er på vagt over for andre, og Mie, som ikke tør spise sammen med sine venner. Det beskrives, hvad socialfobi er, og hvordan man lærer at tackle den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2016

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 15. nov. 2016

En bog om socialfobi for børn og unge fra 7-14 år, og for de voksne der gerne vil hjælpe.

I bogen møder vi Line, som er bange for at sige noget i klassen, Janus, som altid er på vagt over for andre og Mie, som ikke tør spise sammen med sine venner. Der indledes med et afsnit til de voksne, hvor diagnosen socialfobi beskrives. Der er også en introduktion til kognitiv adfærdsterapi, som er den metode der tages udgangspunkt i. Hovedparten af bogen er henvendt direkte til barnet/den unge, som med støtte i bogen sammen med en voksen, eller selv kan arbejde med problemerne. Forfatteren er psykolog med speciale i angst, fobier og OCD hos børn og unge.

Bogen går grundigt og ansvarligt til værks. Der loves ingen mirakler, og målgruppen tages alvorligt. Den voksne læser gives en god forståelse for problemerne og et grundlag for at støtte børn og unge. Større børn og unge vil kunne få en indsigt i problemerne, en forståelse af at de ikke er alene og nogle metoder til at komme videre, ved at læse bogen selv. Det er en seriøs og god bog om et udbredt problem, og bogen kan bruges til selvhjælp og som støtte til den voksne hjælper.

Der findes ikke andre selvhjælpsbøger om emnet for børn. Om angst findes Skal jeg fortælle dig om angst?Snak om det - med alle børn og Snak om det - med alle børn, om lignende problemer, men begge er mindre grundige og ikke så lette at brugeDer findes ikke andre selvhjælpsbøger om emnet for børn. Om angst findes Skal jeg fortælle dig om angst? og , om lignende problemer, men begge er mindre grundige og ikke så lette at bruge.