Bøger / faglitteratur til børn

Hvad tænker du om følelser?


Beskrivelse


Der præsenteres filosofiske spørgsmål, og der gives efterfølgende bud på mulige svar - eftefulgt af nye spørgsmål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2011

af

af

Else Lerche

d. 15. nov. 2011

Bindet i serien Tænk selv lægger op til filosofisk samtale om følelser. Den fungerer bedst, når man er flere om at samtale med udgangspunkt i spørgsmålene i bogen. De kan bruges som afsæt for filosofiske diskussioner og overvejelser. Målgruppen er bred, fra 6-15 år. Den kan anvendes i filosofi i grundskolen og til filosoferen mellem børn og forældre.

Forfatteren har i samme serie bl.a. skrevet Hvad tænker du om rigtigt og forkert?, 2010. Opbygning og layout i bedømte bog svarer til denne. Illustrator er Serge Bloch, der illustrerede Babyfrøet, 2004. Bogen har seks temaer: kærlighed, jalousi, konflikt, forelskelse, venskab og generthed. Hvert tema indledes med et overordnet filosofisk spørgsmål, fx "Er du jaloux på dine søskende?" Forfatteren giver så bud på forskellige muligheder for svar og stiller spørgsmål til svarene. Nogle virker åbenlyse, andre er overraskende eller gådefulde. Dem kan læserne så sammen tænke over, snakke sammen om og selv filosofere videre. Illustrationerne er humoristiske. De består af grove collager og simple, let karikerede stregtegninger og de går i dialog med teksten. Det pink omslag med bl.a. en rød rose passer til bogens tema. Bagsideteksten fortæller om indhold og anvendelse.

Bogen kan anvendes til tankevækkende samtale ligesom de to første bind i serien Tænk selv.

En filosofisk bog til børn fra 6-15 år, der viser at der gives flere svarmuligheder, og den lægger op til at barnet selv tænker og kommer frem til egne meninger.