Bøger / faglitteratur / billedværker

Hvad ved kunst? : værker på Aarhus Universitet


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Aarhus Universitets 85-års jubilæum.

En række (modernistiske) kunstværker vises, som befinder sig på Århus Universitets område. Teksterne falder i to forskellige grupper. Dels kunsthistoriske tekster af forskellige forfattere samlet fra andre værker og dels en række "mellemspil", digte af Laugesen selv, sat i skiftende skriftstørrelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. maj 2013

Det er ikke kun kunstinteresserede, men også de mange, der læser Peter Laugesen, som vil kaste sig over denne fantastisk smukke bog, hvor den gamle mester i tekst søger at definere den anderledes viden kunsten må indeholde.

Til september fylder Aarhus Universitet 85 år og som en del af fejringen udgives denne smukke bog, der viser en lang række af de fremragende (modernistiske) kunstværker, der befinder sig på universitetets område. Universitetet har fået Peter Laugesen til at skrive teksten, og den lægger sig da også - både indholds- og formmæssigt - klasser over de tekster, kunstmuseer og gallerier ellers udstyrer deres bøger med. Teksterne falder i to forskellige grupper. Dels kunsthistoriske tekster af forskellige forfattere samlet fra andre værker og dels en række "mellemspil", digte af Laugesen selv, sat i skiftene skriftstørrelser. Hovedlinjen er, at forsøge at uddrage den særlige viden som kunst indeholder og som er interessant netop fordi den må forholde sig komplementært til den viden der ellers dyrkes på universiteter. Alt samlet i en fabelagtig enhed med fotografen Poul Ib Henriksens flotte fotos.

Der er ikke noget, der i indhold, form eller udstyr ligner dette værk.

Smukt og enestående værk hvor digteren Peter Laugesen søger at indkredse kunstens særlige viden med afsæt i den kunst, der findes på Aarhus Universitet.