Bøger / faglitteratur til børn

Hvaler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2019

af

af

Stine Bille

d. 11. apr. 2019

Vidste du at den mindste hval i verden hedder en vaquita, og kun er ca. 1,5 meter lang. Den største hval er en blåhval, og den kan blive op til 33 meter lang. For 6-8-årige.

"Hvaler" fortæller om størrelse, arter, føde, levesteder, fjender og særlige kendetegn for hvaler. Der er farvefotos på alle siderne, og flere steder små faktabokse med forklaringer. Hvaler er pattedyr og føder deres unger. Ungerne dier hos deres mor, og de fleste hvaler vandrer mod varmt vand når de skal have unger. De kan vandre op til tusinde kilometer. Der er indholdsfortegnelse, stikordsregister og materialeforslag, hvis du vil vide mere om hvaler. Bogen har lettal 16, fast omslag og på www.turbineundervisning.dk kan man finde opgaver til bogen.

Det er en indbydende fagbog i serien "Min første bog" for de yngste fagbogslæsere. Bogen indeholder spændende fakta om hvaler. Bogen er overskuelig opbygning uden alt for mange grafiske forstyrrelser, med flotte klare farvefotos der underbygger de faglige informationer.

Der findes flere god fagbøger i samme serie fx PytonHvaler i Danmark. Hvis man vil læse om hvaler i Danmark, er der Hvaler i DanmarkDer findes flere god fagbøger i samme serie fx Pyton. Hvis man vil læse om hvaler i Danmark, er der .