Bøger / faglitteratur til børn

Hvaler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 4. mar. 2020

To letlæste fagbøger, hvor du i den ene kan læse om, hvordan man kan lave fløde- og sodavandsis. Den anden drejer sig om hvaler og giver viden om forskellige arter af hvaler. Fra 2. klasse.

"Is" og "Hvaler" hører til serien "Fagklub. Grøn". De har begge let-tal 13. Bøgerne har 8 opslag. I "Is" får du viden om forskellige slags is. Man lærer, at italiensk is hedder gelato. Et foto viser en kæmpe isvaffel, og du kan læse om isen, der har op til 50 kugler. Læseren får opskrift og vejledning til, hvordan man laver fløde- og sodavandsis. I "Hvaler" læser man om forskellige typer af hvaler i verden. Der er en faktaside om hvaler, og man lærer, at hvaler er pattedyr, der er omsorgsfulde overfor deres unger. Nogle hvaler har tænder, og andre har barder. Til slut er et opslag med spørgsmål, hvor man kan tjekke, om man fik det hele med.

Bøgerne henvender sig direkte til læseren, fx "Hvilken is kan du bedst lide?" Teksten er læsevenligt sat med store typer og med god luft mellem linjerne. Sammensatte ord har delestreg. Illustrationerne viser, hvad teksterne fortæller. I bogen om "Is" er halvdelen af illustrationerne modelfotos af børn og forskellige slags is. Bogen om hvaler er langt mere informativ end bogen om is. Billederne viser hvalernes størrelse i forhold til mennesket, og teksten giver læseren mange informationer.

HvalerIs anbefales også. Bogen Is drejer sig om vand og is i naturenHvaler anbefales også. Bogen drejer sig om vand og is i naturen.