Bøger / faglitteratur / vejledninger

Hvalp i harmoni : en god start


Beskrivelse


Information og vejledning om hvordan man skal forholde sig, når man har fået en hundehvalp, Desuden om hvordan hvalpens forskellige udviklingstrin kan påvirke adfærden og dyrets mentalitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 5. mar. 2020

Enkel, lille bog der kommer omkring de vigtigste forhold når man er blevet hvalpeejer. Bogen henvender sig til læsere, der skal have eller netop har fået hundehvalp.

Når man anskaffer sig en hundehvalp, er der mange forhold, som er vigtige at kende til og være opmærksomme på, for at få en god start med det nye familiemedlem og en harmonisk fremtid sammen. For at få en velafbalanceret og velopdragen voksenhund er det vigtigt, at ejeren allerede fra dag et påtager sig lederskab overfor hunden. Forudsætningen for det er at kende hundens natur og kunne sende de rigtige signaler. I bogen kommer forfatteren omkring det adfærdsmæssige, det praktiske, hvalpens fem aldre, diverse aktiviteter og sluttelig at afsnit med problemløsning. Karina Rasmussen er adfærdsbehandler og har haft hunde hele sit liv. Med stikordsregister.

Enkel, lille bog, der kommer omkring de vigtigste aspekter, når man står overfor at skulle have en hvalp. Forfatteren skriver kort og ligefremt uden en masse ekstra forklaringer. Det gør bogen let at forstå og let at anvende. Layoutet er simpelt og med få, mindre farvebilleder.

Mere omfattende og bedre layoutet med flere illustrationer er bl.a. Hvalpebogen som baserer sig på nye adfærdsforskningsresultater om hvalpe og voksenhunde. I bogen ses også på, hvordan man på hvalpens forskellige udviklingstrin kan påvirke adfærden og dermed dyrets mentalitet.