Bøger / faglitteratur til børn

Hvalpebogen : sådan får du en glad og velopdragen hund


Beskrivelse


Nogle nye adfærdsforskningsresultater om hvalpe og voksenhunde. Hvordan man på hvalpens forskellige udviklingstrin kan påvirke adfærden og dermed dyrets mentalitet. Praktiske forhold vedr. anskaffelse og installering af hvalpen, dens opvækst, lege og legetøj samt pasning og pelspleje.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 30. sep. 2009

Bogen henvender sig til læsere, der har en hundehvalp eller har til hensigt at anskaffe sig en.

Bogen handler om opdragelse og hvalpens adfærd, og søger man oplysninger om pasning og fysiske behov, skal man kigge i andre bøger. Bogen viser, hvordan man påvirker hundehvalpens adfærd og former dens mentalitet på en positiv måde uden afstraffelser eller aggressioner. Bogens formål er en socialisering af hvalpen, så den kan falde godt til hos sin nye familie. En hund er en anden race end mennesker, og i denne bog tages læserens med ind i hundens verden, og man lærer, hvordan hunden skal opdrages med udgangspunkt i dens verdensopfattelse. Bogen har udover teori og gode råd nogle helt konkrete øvelser, man kan lave med sin hvalp. Gwen Bailey er adfærdsbehandler og forfatter til flere bøger om hundeopdragelse og hunderacer.

Dette er 2. udgave af Hvalpebogen, som udkom på dansk første gang i 1998. Bogen er opdateret med forfatterens erfaringer, og billedmaterialet er også opdateret, så bogen fremstår nutidig. Der findes rigtig mange bøger om hunde, men efterspørgslen er også stor. Scott Millers Hvalpebogen, 2008 omhandler hvalpen på samme måde.

Bogen er en opdateret og nutidig 2. udgave af en populær bog om hundeopdragelse. Vores eksemplar af førsteudgaven er godt slidt, og jeg er sikker på, at denne anden udgave vil blive lige så flittigt udlånt.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 1998

af

af

Knud Weile

d. 5. feb. 1998

En flot, omfattende og velskreven bog om at få en hundehvalp i huset. Med erfaringer fra sit arbejde for engelske dyreværnsorganisationer fortæller forfatteren overbevisende og solidt fagligt forankret om valg, anskaffelse, socialisering og opdragelse af en familiehund. De praktiske problemer omkring valg af race, fodring og daglig pleje må man læse sig til i andre bøger, i stedet bruges der god plads til at forklare principperne ved positiv prægning og til gennemgang af praktiske øvelser. Teksten fungerer godt og suppleres af et passende antal farvefotografier, og man fornemmer overalt i bogen, at der er en erfaren og levende personlighed bag de fornuftige anvisninger omkring den daglige træning og løsningen af opståede problemer. Det er nærliggende at sammenligne bogen her med Hundehvalpen (98/09) af Roger Abrantes, om helt samme emne og byggende på samme principper. Abrantes er mere komprimeret og overlader intet til tilfældighederne i de detaljerede træningsforløb. Gwen Bailey lægger mere op til en helhedsforståelse af hundens psyke og dens socialisering i en menneskeflok. Hendes bog på næsten 200 sider kan bruges til opslag, men er først og fremmest en fremragende læsebog med masser af gode råd og grundig vejledning for den kommende hundeejer.