Bøger / faglitteratur

Hvalpebogen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 25. feb. 2015

Det er ikke bare sådan at anskaffe sig en hundehvalp. Den nybagte hundeejer er dog godt hjulpet med denne korte, men dækkende vejledning i, hvordan man tager imod sin nye hund, og hvordan man sikrer sig, at den bliver godt integreret i familien.

Stinne Nørholm Elgaard, der selv er hundeopdrætter, har skrevet bogen for at have en vejledning at give sine kunder. Det er modtagelsen af hunden og den første opdragelse/træning af den, der er i centrum, men den indeholder også noget om sygdomme, adfærd m.m. Bogen er gennemillustreret med velfungerende fotos, men man skal være opmærksom på, at forlaget tilbyder bogen i personaliseret layout, så der vil fremover kunne forekomme henvisninger til særlige, ikke tilgængelige udgaver. Der er en kort litteratur- og linkfortegnelse.

Kort, ligefrem og velskrevet bog som vil være en god støtte til de fleste nybagte hundeejere. Der er det, der skal være, layout og opbygning er hhv. tiltalende og letgennemskueligt.

Scott Millers Hvalpebogen er et andet godt bud til nybagte hundeejere, men Elgaard skal fremhæves for sin kortfattethed, og sin skarpe redaktion, hvor alt overflødigt er skåret bort, men hun tilfører til gengæld heller ikke noget nyt.