Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvem er mest populær?


Beskrivelse


Da der starter en ny pige i Klaras klassen, bliver alting lige pludselig helt anderledes. Klara kan ikke finde ud af det, og savner Julie der er på ferie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 27. feb. 2019

Da der starter en ny pige i Klaras klasse, bliver alting lige pludselig helt anderledes. "Hvem er mest populær?" er den 20. bog i serien "K for Klara". Serien henvender sig til piger i alderen 9 år, men også ældre læsere vil hygge sig med bøgerne om Klara.

En dag Klara kommer for sent i skole, er der startet en ny pige i klassen. Alle synes Gabriella er super sød, bare ikke Klara. Hun synes faktisk at Gabriella er irriterende og tarvelig, og det er svært for hende at fortælle det til de andre, som bare synes, at Klara virker jaloux. Det bliver ikke nemmere af, at Julie, der normalt er den populære i klassen, er på ferie, og at Rose er blevet Gabriellas nye sidekammerat. Da Gabriella inviterer til hyggeaften, ved Klara ikke om hun vil med. Bogen er delt ind i korte kapitler og har hårdt omslag med farveillustration på forsiden.

At turde stå ved sine meninger, og ikke bare følge med strømmen, er svært. I bogen viser Klara, at det tør hun! Line Kyed Knudsen viser, at hun har et godt indblik i, hvordan det er at være 10 år, og hvor svært og følsomt det er med nye klassekammerater. De sort/hvide illustrationer understøtter både tekst og stemning.

En anden bog i en serie om piger og veninder er fx Anemone - kærlighed og skjulte skatte, Serien er til samme aldersgruppe.