Bøger / skønlitteratur til børn / løft og kig

Hvem gemmer sig her, Lotte?


Beskrivelse


Billedbog. Koen Lotte finder dyr og mennesker forskellige steder på bondegården.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2014

af

af

Louise Urban Andersen

d. 10. jan. 2014

Sød lille pegebog til de allermindste læsere i biblioteket fra 1 1/2 år og op, med en dejligt appellerende forside, der får bogen til at sælge sig selv.

Steffensmeier har tidligere udgivet en hel række fine billedbøger om koen Lotte, og det er den samme ko, der går igen i denne søde pegebog. I seks opslag skal Lotte gætte, hvem der gemmer sig bag fx brændestabelen, hønsehuset osv. Hvert opslag indeholder en folde ud-flap, der afslører, hvem der gemmer sig. De små læsere vil hurtigt lære bogen at kende, og glæde sig over at kunne gætte, hvem der gemmer sig. Bogen kan læses mange gange, med tanke på genkendelsens glæde hos målgruppen. I forhold til billedbøgerne, kan denne bog anvendes til de allermindste læsere. Siderne er kraftige og blanke papsider, der vil kunne klare små børns brug.

Den bedste sammenligning opnås ved en af Steffensmeiers tidligere udgivelser om koen Lotte, nemlig Sover du, Lotte?, 2012, hvor formatet er det samme. Af andre billedbøger i samme stil kan nævnes bøgerne om Peddersen og Findus samt Jujja Wieslanders bøger om Mor Muh, dog er målgruppen i bøgerne om Lotte en anelse yngre.

Endnu en dejlig bog i serien om koen Lotte, der kan læses af små børn fra 1 1/2 år og op. Bogen er et must i pegebogskrybberne, og siderne virker umiddelbart holdbare til gentagen brug.