Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvem kender Luna?


Beskrivelse


Luna har besluttet sig. Studieturen til Paris skal være hendes flugt væk fra hendes liv hos sin fordrukne mor. Men planen vakler, da Luna møder Niklas, som kender Lunas hemmelighed om hendes mor.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2017

af

af

Pia Gunilla Park

d. 10. feb. 2017

Luna har fået nok. Nok af sin mors drikkeri, nok af at føle sig forkert og ensom. Luna vil væk. Hun tager med billedkunstholdet til Paris, og planlægger at blive der, for at tegne sig til et nyt liv. Men nogen får planen til at vakle. Fra 12 år.

Luna er ensom. For at beskytte sig selv undgår hun alt socialt med klassen. Ingen må vide, at hendes mor drikker. Med på turen til Paris er Niklas og Amanda. Amanda er den stærke og smukke pige, og Luna forstår ikke, hvorfor Amanda insisterer på at blive hendes ven. Niklas ved besked om Lunas mor. Han har et godt øje til Luna. Men Luna har svært ved at lukke dem ind, de passer ikke ind i hendes planer.

"Hvem kender Luna?" indgår i serien "Zoom" som er stærke ungdomsbøger, der er lette at læse. Det er en alvorlig, men samtidig livsbekræftende og hjertevarm historie om, hvordan venskaber og kærlighed kan få viljen og håbet til at spire igen. En meget fin historie, hvor vi følger Luna gennem det kaos af følelser, der truer med at vælte hende omkuld.

Der findes flere ungdomsbøger om samme emne. Bl.a. har Ronnie Andersen skrevet Komatøs, hvor vi møder den omsorgssvigtede 16-årige Maj, som mistrives hos sin alkoholiserede mor.


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 3 (2017)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 70, nr. 3 (2017)